Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Et par gamle klassikere finner veien til mobilen i februar.

Rayman Classic er blant dem.
Ubisoft
1: Side 1
2: Side 2

Snowboarding The Fourth Phase

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Red Bull Media House

Last ned Snowboarding The Fourth Phase: iOS, Android. Pris: Gratis.

Pudder så langt øye kan se.

Det er lite som er nytt og revolusjonerende med snowboardkjøringen i Snowboarding The Fourth Phase. Det gjør imidlertid manøvreringen nedover fjellet til en meget fornøyelig og god opplevelse, til tross for noen små irritasjoner.

Kameraet kan til tider rote det litt til for seg selv, men som oftest fungerer det ganske bra. I tillegg får du tre ulike mål for hvert brett. Noen av disse kan være uhyre enkle, men du kan bare fullføre et mål hver gang. Det betyr at du må kjøre en løype tre ganger, noe som ganske ofte kan kjennes veldig unødvendig.

Heldigvis er kontrollene gode, og kjørefølelsen er veldig god. Man sveiper og trykker for å styre, samt gjøre de mest spektakulære triks på vei nedover. Rett og slett et meget solid spill, og uten altfor inntrengende gratisspill-mas.

Rayman Classic

Sjanger: Strategi
System: iOS (Android kommer snart)
Utvikler: Ubisoft

En gammel klassiker.

Last ned Rayman Classic: iOS. Pris: 49 kroner.

Rayman Classic en iOS-versjon av det aller første Rayman-spillt. Det kom for 20 år siden på Atari Jaguar. Det er en mer eller mindre tro kopi av spillet slik det var på den tiden, med noen små forandringer.

Rayman er, og har alltid vært, et av de vanskeligere plattformspillene. Du kommer til å dø mange ganger, og det gjelder også for dette spillet. Det er et plattformspill, og nivådesignet er en av de tingene utviklerne greide fra første stund av.

Den visuelle stilen og grafikken er også imponerende god til å være et så gammelt spill. Kontrollene er litt vriene, og kunne vært løst på en bedre måte. Rayman gjør ofte ting du ikke vil at han skal gjøre, noe som ødelegger litt av gleden ved å spille denne klassikeren.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Utover dette er Rayman Classic et solid plattformspill, og et stykke spillhistorie man godt kan sjekke ut.

The Blackwell Epiphany

En verdig avslutning.

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Wadjet Eye Games

Last ned The Blackwell Epiphany: iOS. Pris: 39 kroner.

Blackwell-serien har også vært en gjenganger i denne spalten, og det avsluttende kapittelet i denne pek-og-klikk-serien er også verdig en anbefaling.

Utviklerne i Wajet Eye Games har gjennom de fire foregående spillene fortalt en god og interessant historie som de runder av på en bra måte i spill nummer fem. Gåtene er ofte logiske, og krever mer enn bare å kombinere to ting sammen for å komme seg videre.

Dialogene er velskrevet, stilen og stemningen i spillet passer godt til grafikken og stilen de har valgt. Hvis du har spilt de tidligere spillene i serien så er Epiphany en trygg anbefaling.

Det er imidlertid en gjennomgående historie, og for nye spillere vil jeg definitivt anbefale å starte på det første spillet i serien. Liker du det, så har du fire til å glede deg til.

Blackwell Epiphany runder av en flott spillserie på en verdig og god måte.

twofold inc.

Match fargene sammen.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Grapefrukt

Last ned twofold inc.: iOS,Android. Pris: 39 - 40 kroner.

Det er Grapefrukt, selskapet som lagde det fantastiske spiller Rymdkapsel, som har laget twofold inc. Dette er et helt annerledes type spill, men mye av den samme sjarmen og stilen henger igjen.

Her har man et rutenett med fire ulike farger. For å komme seg videre i spillet, og samle mest mulig poeng, må man levere et gitt antall ruter med av hver spesifik farge. Greier man ikke å gjøre dette, mister den sjarmerende roboten et av sine fire liv. Når livsmåleren går tom er spillet slutt, og du må begynne på nytt.

Ved å koble tre eller flere ruter med den samme fargen sammen fjerner man de, og fullfører forhåpentligvis en eller flere av leveransekravene. Du kan for eksempel ha en som sier at du skal fjerne åtte hvite brikker. Samtidig kan du ha en annen som krever 32 blå, 16 rød og fire gule for å fullføres.

Dette er den typen spill man blir sittende med i lange perioder uten at man helt merker det selv. Jakten på neste toppscore er utrolig lokkende, og gjengen i Grapefrukt har virkelig greid det enda en gang.

Final Fantasy IX

For et spill!

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Final Fantasy IX: iOS, Android. Pris: 199 kroner.

Final Fantasy IX er et av de aller beste spillene i den velkjente serien, og et av mine absolutt beste spillminner fra den aller første PlayStation.

Det har sjarm, det har en engasjerende historie med minneverdige spillfigurer, og det har et nydelig lydspor. Mobilversjonen er kanskje ikke den optimale måten å nyte dette spillet på, men bare det faktum at man kan er egentlig god nok grunn alene.

Sammenlignet med mobilversjonen av Final Fantasy VII så er det tydelig at Square Enix har lært et par ting. Kontrollene er mye bedre, og overgangen til berøringskjerm er gjort på en mye mer elegant måte i dette spillet.

Ja, prisen er blant det aller høyeste du får på mobil om dagen. Sett i lys av hvor bra Final Fantasy IX er, og hvor mange timer med spillhistorie du kan nyte her, så er det uten tvil verdt det.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i november»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden