Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Et par gamle klassikere finner veien til mobilen i februar.

Rayman Classic er blant dem.
Ubisoft
1: Side 1
2: Side 2

Det er skuddår, og hvis man ser på listen over mobilspill som har kommet i løpet av februar, så er det en bra ting. Det er mange veldig gode spill denne måneden, og her burde man greie å finne noe for enhver smak.

Blant de aller beste denne måneden finner vi intelligent og vellaget hjernetrim, og kanskje det aller beste spillet i Final Fantasy-serien.

Rainmaker - The Beautiful Flood

Flott stil.

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Sweaty Chair

Last ned Rainmaker - The Beautiful Flood: iOS. Pris: 39 kroner.

Rainmaker er et perfekt eksempel på at noen ganger er enkelt ofte blant det beste. Her er det ikke hundrevis av spillmekanikker, forslag til valutaer som kan kjøpes eller andre ting både mobilspill, og for så vidt også andre plattformer, til tider kan overlesses med.

Her skal man enkelt og greit manøvrere en boble fra starten til slutten av en rekke nivåer. Denne boblen kan, og må, imidlertid forandres til en basketball eller en edderkopp for å nå målet.

Denne forandringen gjøres ved å trykke på skjermen. Nivådesignet er flott, og spillet ser fantastisk ut. Det har en nydelig visuell stil, og er en fryd å se på. Det forteller også en historie ved siden av nivåene som føles litt distansert til det man gjør, men som samtidig er interessant nok til at jeg drives videre i spillet.

Progresjonen og gåtene er til tider litt ujevn, og man kan møte på nye elementer som ikke nødvendigvis forklares veldig godt. Bortsett fra dette så er Rainmaker et nydelig lite mobilspill.

Dreii

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android (finnes også på Steam)
Utvikler: Etter

Last ned Dreii: iOS, Android. Pris: 34 - 39 kroner.

Ikke alt er like enkelt å løse.
Les også
Årets ti beste spill på mobil og nettbrett

I Dreii er oppdraget å bygge et type tårn med de former og fasonger man får utdelt på hvert brett. De passer ikke nødvendigvis like godt sammen, og noen av utfordringene er nær sagt umulig å få til med den lille figuren man kan dra formen rundt med.

Ofte får du imidlertid hjelp fra andre spillere, og sammen er det lettere å løse de mange utfordringene man møter på. Kommunikasjonen foregår med enkeltord, og er meget begrenset. Dette gjør også at man kommuniserer og samarbeider like mye med det man gjør sammen og for hverandre i et nivå.

På en eller annen måte så skapte mangelen på kommunikasjon nesten enda sterkere bånd til de spillerne man møtte på, og etter at jeg var ferdig med Dreii satt jeg igjen med en god følelse. Et herlig mobilspill der man knytter bånd til ukjente personer man aldri kommer til å se igjen.

Assassin's Creed Identity

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Ubisoft

Last ned Assassin's Creed Identity: iOS. Pris: 49 kroner.

Ikke akkurat ulike andre spill i serien.

For ikke lenge siden kom nyheten om at Assassin's Creed-serien ikke får et nytt spill i 2016. Dette er første gang på mange år at det skjer, og noe mange mener den velkjente spillserien kanskje har godt av.

For de som ikke er enig, og som vil ha sin daglige fiks med sniking, klatring og stikking av kniver så er Assassin's Creed Identity et godt alternativ. På sitt beste er det et fantastisk bra mobilspill som fanger alt det som har gjort spillserien så populær på konsoller og PC. De har delt opp spillet i mindre biter, men mindre landområder der man fullfører korte oppdrag og snikmord.

Det er imidlertid ikke uten problemer. Kontrollene er tidvis litt klønete, og man dunker borti benker eller hopper når man skulle stupt litt vel ofte. Det kan kjennes upresist og litt klønete ut når ikke alt går som det skal.

Så kommer øyeblikkene der alt faller på plass, og et snikmord du har tenkt nøye over går akkurat som planlagt. Da er Identity et kongespill.

Tomb of the Mask

Sjanger: Action, rollespill
System: iOS
Utvikler: Happymagenta

Last ned Tomb of the Mask: iOS. Pris: Gratis.

Finn veien fort som f...

Tomb of the Mask er hva du hadde fått hvis du blandet det klassiske spillet Pac-Man, Downwell og smalt på roguelike-elementer. Du skal manøvrere en figur rundt i en labyrint, og du spiser opp små prikker på veien.

Samtidig kan du plukke opp ulike bonuser og andre ting som gir ulike statuseffekter. Det som skiller dette fra Pac-Man er at skjermen hele tiden flyttes oppover, og du må sørge for å hele tiden holde tritt slik at du ikke slukes ned i bunn av skjermen.

I tillegg til dette finnes det haugevis med fiender, feller og andre ting som mer enn gjerne tar livet av figuren din. Det går fort, det er usannsynlig irriterende når du driter deg ut, og det er utrolig kult å hele tiden jakte på en litt bedre poengsum.

Velkjent for mange.

Tennis Club Story

Sjanger: Plattform, strategi
System: Android
Utvikler: tinyBuild

Last ned Tennis Club Story: Android. Pris: 45 kroner.

For de som har fulgt denne artikkelserien en stund så vet dere godt at jeg godt kan like et Kairosoft-spill. Det var til og med flere måneder på rad der den japanske utvikleren hadde et spill med på lista.

Nå har det imidlertid vært lenge siden, og det er deilig å endelig kunne spille et nytt Kairosoft-spill igjen. I Tennis Club Story skal du lede en tennisklubb helt opp til toppen, og sørge for at spillerne dine blir like gode som Djokovic og Federer.

Du bestemmer trening, sørger for penger via sponsorer, og må også holde klientellet på klubben din fornøyd. Alt foregår i samme stil som alle de andre spillene fra utvikleren. Det er enkelt å lære seg, er velkjent og alt fungerer akkurat som det skal.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden