Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Et av fjorårets beste spill finner veien til mobilen i september.

Thekla, Inc.
1: Side 1
2: Side 2

Stormbound: Kingdom Wars

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Kongregate

Last ned Stormbound: Kingdom Wars: iOS, Android. Pris: Gratis.

Kult både online og alene.

I etterkant av Clash Royale har det, i mobilspillenes tradisjon, kommet en hel haug med lignende spill som prøver å profittere på suksessen. Noen har greid det til dels, men ingen av de undertegnede har testet har vært i nærheten av like bra som Stormbound.

Dette til dels fordi utviklerne i Kongregate har turt å tenke litt utenfor boksen, de har gjort ting på sin egen måte, og de står da igjen med et morsomt, vellaget og annerledes spill i Clash Royale-sjangeren.

Den største forskjellen er at spillet er turbasert, i motsetning til sanntids strategi. Du har tid til å overveie dine neste trekk, hvilke enheter du skal sende ut, og hvor mye mana det koster deg. Det gir spillet en mer metodisk fremgangsmåte, og kampene er tette og intense.

Through The Ages

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Czech Games Edition

Last ned Through The Ages: iOS, Android. Pris: 95 - 109 kroner.

Jeg kan ikke huske sist jeg spilte et mobilspill med den samme dybden, og med så mange elementer og mye innhold som Through the Ages. Dette er en offisiell spillversjon av det velkjente brettspillet (som jeg ikke har spilt), og som tilsynelatende ikke utelater noe av den strategiske kompleksiteten i denne versjonen.

Komplisert og herlig.

Her skal du lede folket ditt, fra første stund av, og forhåpentligvis overlever dere helt til dere reiser opp i stjernehimmelen. På vei dit har du hundrevis av ting å gjøre, og avgjørelser som må tas. Skal du bygge, lage militære enheter eller andre ting. Hvor er fiendene, kommer de til å angripe snart, eller er angrep det beste forsvar?

Det eneste jeg har å utsette på Through the Ages sin mobilversjon er at navigasjon rundt i menyene er litt knotete, og det kan være litt vrient å trykke på rett knapp. Og at spillet, til tross for en opplæringsdel som tar drøye timen, kanskje slipper hånden til spilleren litt vel tidlig. Det er så mye å lære, så mange måter å spille på, og ingen runde er lik. Her har du timesvis med moro foran deg.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

ATOMINE

Kul stil!

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Broken Arms Games

Last ned ATOMINE: iOS. Pris: 33 kroner.

ATOMINE er en tostikkeskyter, der man styrer en node som skal skyte og unngå de slemme rød fiendene i ethvert brett. I realiteten er du en hacker, og fiendene er de som prøver å stoppe deg fra å hacke deg inn i systemet deres.

Den visuelle stilen er slående og unik, og alt ser superpolert og stilig ut. Nivåene er varierte og gode, og måten utviklerne oppfordrer til utforskning gjør variasjonen og levetiden til spillet enda bedre.

Selve styringen er godt tilpasset berøringsskjerm, og den er presis og veldig bra. Det er veldig sjelden jeg ble truffet fordi noden min ikke gjorde som jeg ville, men heller fordi jeg rett og slett bommet selv.

Utover i spillet får oppdager man også variasjoner i utstyr, skyting og andre ting som krydrer opplevelsen enda mer. ATOMINE er rett og slett et uhyre vellaget skytespill, og står som noe veldig mange andre utviklere burde strekke seg etter i denne sjangeren.

Thimbleweed Park

Humoristisk og herlig nostalgisk.

Sjanger: Eventyr
System: iOS (Og stort sett alle andre konsoller og PC-plattformer)
Utvikler: Ron Gilbert & Gary Winnick

Last ned Thimbleweed Park: iOS. Pris: 109 kroner.

Jeg er en stor fan av de gamle klassikerne fra LucasArts. Jeg vokste opp med eventyrspillene deres, og flere av de er blant mine aboslutte favoritter gjennom mange år og mange spill. Thimbleweed Park kjennes som en moderne hyllest til de gamle spillene, samtidig som det drar kraftig i nostalgi-trådene, på en veldig god måte.

Du spiller som agentene Ray og Reyes, som har mange fellestrekk med Mulder og Scully fra X-Files. Det er også tydelig at de gamle traverne Ron Gilbert & Gary Winnick har latt seg inspirere av tv-serien.

Gåtene er gode, dialogen er velskrevet, og til tider skikkelig morsom, og historien er både interessant og har god flyt. Erik-Andre sa det veldig treffende i sin anmeldelse av PC-versjonen:

"På mange måter byr Thimbleweed Park på nettopp det de markedsfører seg som: Et retroeventyrspill med masse nostalgi til gamle dager, men laget med moderne spilldesign og -teknologi. De leverer dette med stil, og spillet føles veldig som Maniac Mansion og Zak McKracken. Det vil si, det føles slik jeg minnes spillene på 90-tallet, ikke nødvendigvis slik de er å de spille idag."

The Witness

Et fantastisk spill!
Thekla, Inc.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Number None Inc.

Last ned The Witness: iOS. Pris: 109 kroner.

Et av fjorårets aller beste spill har kommet til iOS, og jeg vil anbefale alle som ikke har spilt dette tidligere å gi det en sjanse. Det er et fantastisk spill, som er unikt, intelligent og som på ingen måter holder deg i hånden på noen som helst måte.

Du lærer spillet gjennom å spille det på en utrolig fascinerende måte, og det er svært få ganger jeg har blitt så oppslukt og fascinert av et spill.

– Det er spennende og underholdende på en måte svært få spill er. Det er så enkelt, men så ekstremt smart på samme tid, sa Andreas Bjørnbekk i sin anmeldelse av spillet i fjor, og gav det full pott her på Gamer.no.

Jeg er helt enig i det.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i august»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden