– Månedsavgiften er her for å bli

Bioware tror ikke mikrotransaksjoner er fremtiden for MMO-er.

Forrige uke gikk Sony Online Entertainment-sjef, John Smedley, ut og spådde at Biowares Star Wars: The Old Republic ville bli det siste store MMO-spillet som baserte seg på en månedsavgiftsløsning.

Smedley hevdet rett og slett at spillerne ikke ville finne seg i en slik finansieringsløsning i fremtiden.

Men Bioware er ikke enige med Smedley. I et intervju med Industrygamers avviser Bioware-sjefene Ray Muzyka og Greg Zeschuk SOE-sjefens påstand.

På tide å bruke med balsam, denne statiske elektrisiteten begynner å bli slitsom.

– Det vil alltid finnes rom for kvalitetsinnhold til en rettferdig pris, og nettopp der ligger forskjellen. Gratisløsninger handler ofte om utprøving. Det er «Hei, jeg vet ikke helt hva dette er og jeg tror ikke at det er noe særlig bra, men jeg er villig til å kikke nærmere på det,» versus «Jeg vet dette er bra saker fra en kilde jeg stoler på, og det er den største lisensen i verden,» forteller Zeschuk.

Og Muzyka tilføyer:

– Det er definitivt rom for et gitt antall kvalitetsprodukter med månedsavgift eller andre fullfinansieringsløsninger. Men de må gjøre seg fortjent til det. De må oppnå spillernes tillit gjennom å levere og overgå forventningene.

Enspilleren er ikke død

Utviklerduoen sammenligner spådommene om månedsavgiftsspillenes snarlige død med de dystre påstandene om at enspillerens dager snart er talte. Heller ikke her vil duoen gå med på at spillerne har endret preferanser.

Zeschuk forklarer:

– Det er for tidlig å konkludere med dette. Enspiller er jo der fremdeles, men disse modiene har utviklet seg til noe annet.

Og Zeschuk får støtte fra statistikkens verden. Seksti prosent av MMO-spillere oppgir at de også liker enspiller-delen i MMO-spillene.

Hvem er inne på noe, Smedley eller Bioware-duoen? Ta på deg spåmannshatten og diskuter i forumet under!

Les også: MMO-abonnement er på vei ut
Les også: Slipper inn forhåndsbestillere først

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden