Måneturisme og kybermyrding i neste Suda51-spill

Killer is Dead plukker opp tråden fra kultspillene No More Heroes og Killer7.

I sin spalte i det japanske spillbladet Famitsu (via en oversettelse gjort av Polygon) forteller kultutvikleren Goichi «Suda51» Suda en god del om sitt neste prosjekt, Killer is Dead.

Velkommen til kyberfremtiden!

Killer is Dead er satt til en nærliggende fremtid, der månen har blitt en turistattraksjon og mennesker ikke er fremmede for å forbedre kroppen med kyber-endringer. Hovedrolleinnhaveren er 35 år gamle Mondo Zappa – en kybernetisk spion som tar i bruk både et sverd og en modulær armkanon, som snytt ut av Mega Man. Han blir hyret inn av den hemmelige organisasjonen Brian Execution Firm. Organisasjonen sender Mondo på turer kloden rundt for å knerte en rekke snikmordere av ymse slag.

– Det er en historie om en mann som ikke er mye ute i offentligheten, men som fremdeles egler seg inn i samfunnet og eliminerer all ondskapen som gjennomsyrer det. Det er en personlig historie, ikke en som tar for seg vår verdens kaos, men du får likevel muligens et hint av den tematikken også før du når slutten, skriver Suda.

Konseptkunst fra Killer is Dead.

Kjent tematikk

Konseptet minner en del om Nintendo Wii-spillet No More Heroes fra 2008, der nerdehelten Travis Touchdown massakrerte seg til toppen av listen over verdens beste snikmordere. Killer is Dead skal også benytte seg av et stilisert grafisk utrykk, i samme gate som det nevnte veivespillet og PlayStation 2- og GameCube-spillet Killer7.

– Utviklingen har vært i sving i en lengre periode. Dette er det første spillet i snikmorder-serien som Grashopper Manufacture har jobbet med i en stund, en tittel som tar opp tråden etter Killer7 og No More Heroes, skriver den særegne utvikleren.

Plukker opp tråden fra No More Heroes.

Frem til nå har det vært knyst rundt spillet, siden det ble annonsert i april 2012. Suda51 lover også å by på mer info i et kommende intervju. Killer is Dead kommer etter planen ut i Japan allerede til sommeren til nåværende generasjons konsoller, mens en vestlig utgivelse lar vente på seg.

Suda51 og spillstudioet Grashopper Manufacture ga ut to spill her i vesten i 2012: zombiespillet Lollipop Chainsaw med den lettkledde cheerleaderen Juliet Starling i hovedrollen, og spillsamlingen Guild01 som inneholder med fire mindre spill. Førstnevnte fikk god mottakelse her på Gamer.no, og anmelder Jens Erik Vaaler kalte det «en unik, morsom og spennende spillopplevelse som dessverre er over litt for fort.»

I tillegg jobbet Grashopper Manufacture og Digital Reality sammen om det skrollende skytespillet Sine Mora, som ble sluppet i april 2012.

Les også: Anmeldelse: Lollipop Chainsaw Les også: Suda 51-shmupet får slippfrist

Siste fra forsiden