Leserinnlegg

Mario kom til Ekeberg

Men Play! stilte dessverre med B-laget.

Som kjent blant landets nerder, gikk Play!-symfonien av stabelen på fredag. Det var duket for en fantastisk aften med mange av de kjente og kjære melodiene vi kjenner fra våre favorittspill. Forventningene var høye etter suksessen i 2007, og diskusjonene var mange omkring hvilke sanger som skulle spilles. Noen hadde tatt med seg mamma eller pappa, andre kjæresten, men de fleste tok turen til Ekeberg med vennegjengen.

Tok turen fra drammen.

Stefan og Ole dro med seg kameratene Kjetil og Henning fra Drammen etter å ha sett konserten på Lillestrøm i 2007. Som ekte spillentusiaster gledet de seg aller mest til å høre melodier fra Battlefield, Zelda, og ikke minst Super Mario. Men til tross for flere gåsehud-fremkallende øyeblikk, så gikk ikke alt som det skulle denne kvelden.

Busser til besvær

Ifølge blant annet konsertens Facebook-eventside skulle det settes opp busser til og fra Oslo S. Etter flere purringer, flere dager i forkant, hadde vi ennå ikke fått beskjed om når, eller fra hvor disse skulle gå.

Hallen fylles opp.

Uansett, noen enkelte logistikk-problemer kan lett tilgis hvis resten av arrangementet er tilfredsstillende. Jeg liker å tro at spillentusiaster er en fredselskende art, og vi lager sjelden bråk utenfor internettets sfære. Men det skulle dessverre ikke ende her...

En forsinkelse på litt over en time gjorde at flere hundre mennesker ble stående i kø ute i kulden. Vel inne reagerte mange med sjokk og vantro over at det var fritt frem for å sette seg hvor man ville. Litt rart, med tanke på at arrangøren hadde solgt billetter i ulike prisklasser.

Tekniske problemer

Så kommer skuffelsene som perler på en snor. Den nye storskjermen det ble skrytt så voldsomt av, var bare en brøkdel i forhold til de TRE fra 2007. I tillegg var det forstyrrelser i form av hvite prikker i bildet gjennom hele konserten. Dirigenten kalles opp, og det er ikke Grammy-vinner Arnie Roth som man har meddelt på nettsidene til PLAY!

Men hva gjør det om det ikke er riktig dirigent? Det er musikken som teller, og så lenge den gjør det den skal, så går det bra til slutt. Play!-fanfaren av Nobuo Uematsu starter, og neste skuffelse setter inn. Lyden i 2007 var ikke perfekt, men denne gangen lyder det av en eller annen grunn voldsomt uengasjert. I tillegg oppstår det noen tekniske problemer, og det smeller og knitrer i høytalerne med jevne mellomrom.

Etter snaue fem sanger og 20 minutter, går dirigenten av scenen. Mumlingen starter blant publikum, og plutselig bryter konsertens produsent inn med en unnskyldning for at de har glemt å fortelle om pausen på 20 minutter. Det kan godt tenkes at denne pausen ble lagt inn for å ordne lydproblemene, men uansett satte den en stygg demper på stemningen for mange. På dette tidspunktet skulle det holdes "publikums valg", hvor man fikk muligheten til å stemme frem sanger som skulle spilles i andre del, men dette ble av en eller annen grunn aldri nevnt.

Resten av kvelden bar preg av et visst hastverk med et orkester som tydelig kunne hatt godt av litt ekstra øving, og stemningen var ikke på nivå med 2007-konserten, som ble opplevd som både lengre og bedre.

Alt var allikevel ikke svart. Melodiene fra Super Mario, Zelda, Chrono Trigger, C64 og Final Fantasy med fler sto godt på egne ben og motiverte til spontan applaus og mange store smil. Et litt ekstra artig moment kom mot slutten, hvor publikum ble lurt til å tro at melodiene fra Guild Wars skulle avslutte kalaset. Men selvsagt viste det seg at Nobuo Uematsus mesterverk, One Winged Angel fra Final Fantasy VII skulle runde av det hele. Et feilskjær her kunne fort sendt 1000 elleville nerder inn i berserk-modus!

Fornøyd med oppmøtet

Det er tydelig at alt ikke gikk som det skulle for ildsjelene bak Play!-symfonien denne kvelden. Det meldes på Facebook-siden at det vil komme forklaringer på noen av kveldens hendelser. Thomas Borgvang fra Play! er allikevel godt fornøyd med oppmøtet og et godt publikum.

Jeg er ikke i tvil om at Thomas og resten av gjengen gjorde sitt beste, og håper at litt snubling under årets arrangement ikke tar fra dem ønsket om å komme tilbake til Norge. Han nevner også for Spillverket at de ikke utelukker muligheten for å ta med Play! til andre deler av Norge neste gang.

Hva syns du om årets konsert og tilhørende blemmer? Burde man kunne forvente mer for 500 kr?

Siste fra forsiden