Mario Party 6 vil ikke bruke håndkontroller

Nintendos president, Saturo Iwata, forteller at Mario Party 6 ikke vil spilles ved hjelp av kontroller. Er han blitt gal, eller kommer selskapet til å gå for en EyeToy-aktig løsning?

For kort tid siden ble det spekulert i om at Nintendo planlegger å lansere sin egen versjon av EyeToy, kameraløsningen som har tatt PS2-verdenen med storm. Disse spekulasjonene kom som følge av at Nintendo registrerte noen logoer som inneholdt bilder av et kamera og en GameCube. Navnene på disse var Manebito/Camera og Ningen-Copy/Manebito, og selv om dette garantert ikke blir de vestlige navnene, gir de et ganske klart inntrykk av hva slags produkt det er snakk om.

Nå forteller Nintendo sin president, Saturo Iwata, at Mario Party 6 ikke vil bli spilt ved hjelp av en håndkontroller.

- Tidligere har det vært mange personer som ikke har vært komfortable med håndkontrollere og som derfor ikke har spilt spill, og Mario Party 6 vil appellere til disse.

Det mest naturlige er derfor at Mario Party 6 vil benytte seg av det nye EyeToy-aktige systemet. Dette ser ut til å være en del av Nintendo sin strategi for å gjøre spill mer allmenne, for på den måten å lokke til seg kunder som i utgangspunktet ikke er særlig interessert i spill. Nintendo sin president har ved flere anledninger sagt at han mener dagens spill er for kompliserte for tilfeldige spillere, og at den eneste måten spillindustrien kan vokse på er ved å gjøre spill enklere å forstå.

Uansett hva som er tilfellet gleder vi oss naturligvis til å se hva slags konsept Nintendo jobber med for Mario Party 6.

Siste fra forsiden