Mass Effect 3-lekkasje røper tre spilltyper

BioWare ønsker å gjøre alle glade.

Mass Effect er en av spillindustriens mest populære serier, men den har ikke vært helt uten kontroverser. Da Mass Effect 2 kom ut hadde det tatt et stort steg bort fra originalens rollespillrøtter, for å blidgjøre tilhengere av enklere, actionfokuserte opplevelser. Dette falt naturligvis ikke i like god jord hos alle.

Når Mass Effect 3 kommer, vil BioWare tydeligvis forsøke å gjøre både rollespillere og actionspillere glade. En kortvarig lekkasje av en betaversjon av spillet, som ble tilgjengelig for Xbox 360-brukere som deltok i betaen av det nye dashbordet for konsollen, røpet nemlig tre kampanjemoduser.

Menn av få ord vil sannsynligvis velge actionmodus.

Disse var historiemodus, actionmodus og rollespillmodus. I actionmodus slipper spillerne visstnok å ta vanskelige valg, og samtalene vil gå automatisk. Fokus skal være på action og kamp.

I historiemodus er fokuset på kamp betydelig redusert, og i stedet får spillerne konsentrere seg om handlingen. Der kan de gjøre viktige valg som påvirker det som skjer i spillet. Rollespillmodus ser ut til å legge like stor vekt på kamp som på handling.

Nyheten om de tre modusene skapte en god del diskusjon på nettet, og BioWare har allerede kommet med en offisiell uttalelse om saken.

Har du lyst til å la spillet ta viktige valg for deg slik at du kan konsentrere deg om å skyte romkrek?

– Vi ønsker å understreke at disse funksjonene er i en tidlig fase av utviklingen, og vil være gjenstand for omfattende forbedringer. De er designet for å gi spillerne en større grad av kontroll over spillopplevelsen enn tidligere. Enten noen finner kampen vanskelig og vil fokusere på handlingen, de vil fokusere på action og kamp eller ønsker den rike, historiedrevne rollespillopplevelsen vil vi gi dem muligheten, sies det.

BioWare forteller også at de vil gi ut mer informasjon om denne funksjonen i dagene som kommer. Det er uansett interessant at de ser ut til å tenke at actionfokuserte Mass Effect-spillere opplever valg og muligheten til å ta en aktiv del i samtaler som en uting.

På forumet NeoGAF er det forøvrig en rekke skjermbilder fra betaen, hvis du vil se hvordan den tidlige delen av Mass Effect 3 tar seg ut på nåværende tidspunkt. Betaen er naturligvis trukket tilbake, så det er ingen vits i å hive seg inn på Xbox Live for å se etter den.

Mass Effect 3 kommer til PC, Xbox 360 og PS3 i mars neste år.

Les også: Sniktitt: Mass Effect 3

Siste fra forsiden