Matryoshka-dukker på PC

Double Fine-spillet Stacking slår følge med Costume Quest.

Tim Schafer, som er sjef hos den amerikanske spillutvikleren Double Fine, har røpet at det særegne gåtespillet Stacking kommer til PC. Opprinnelig kom Stacking til Xbox 360 og PS3 i februar i år.

Nyheten kom på finurlig vis i X-Plays kåring av årets beste utgivelser. Her var Tim Schafer til stede, og han viste frem et knøttlite skilt der det stod at Stacking snart kommer til PC.

I Stacking spiller du Charlie Blackmore, en feier som må slite seg gjennom det industrialiserte 30-tallet og redde familien sin fra en grisk magnat. Spillets unike vri er at Charlie og resten av befolkningen er matryoshka-dukker.

Stacking har en særegen stil.

Matryoshka-dukker er hule, og større dukker rommer vanligvis flere mindre dukker i flere lag, hvor den minste ligger inni den nest minste, og så videre. Dette er et sentralt tema i spillet, ettersom Charlie er en liten dukke som kan skjule seg i andre dukker for å oppnå ting han ellers ikke ville være i stand til.

Marius Jentoftsen, som anmeldte spillet for oss da det opprinnelig kom ut, var ikke superimponert. Han premierte det med en sekser, og konkluderte på følgende vis:

– Spillet kan minne veldig mye om de kjente LEGO-spillene i sin fremtoning, og er et gåteløsningsspill med innslag av plattformelementer. Til tross for at det inneholder humor som får deg til å trekke på smilebåndet, mangler det litt av den magien og galskapen som Schaefer-spillene har vært kjent for.

Stacking er det andre Double Fine-spillet som kommer til PC etter sin opprinnelige lansering på konsoll. Det første var det søte rollespillet Costume Quest. Det kom til PC ganske nøyaktig ett år etter lanseringen på konsoll, og hvis Stacking følger samme modell kommer det nok i februar.

Siste fra forsiden