Med stemmen som eneste våpen

I ambisiøse In Verbis Virtus bruker du stemmen til nesten alt.

De siste årene har vi blitt bombardert med alskens bevegelsesteknologi og berøringsflater, uten at noen av delene har greid å trumfe de etablerte styringsmulighetene. Heller ikke stemmegjenkjenningsteknologi har blitt noe mer enn en kuriositet så langt, selv om mange har prøvd seg frem i flere tiår nå. Det hindrer ikke den ambisiøse indieutvikleren Indomitus Games (via IndieGames.com) fra å prøve seg på et spill der stemmen din er alfa og omega.

I førstepersonsspillet In Verbis Virtus spiller du som en magiker som har fortapt seg i en mørk grotte. For å komme seg ut igjen må han løse gåter og felle fiender med diverse magiformler han finner på sin vei. Disse magiformlene utføres ved at spilleren fremsier besvergelser muntlig.

In Verbis Virtus imponerer med sine visuelle muskler.

Den lille seksmannsgruppen i Indomitus Games lover at man må bruke formlene på kreativt vis for å komme seg gjennom spillet. Om de klarer å levere en innovativ og god opplevelse gjenstår å se, men konseptet i seg selv virker lovende.

For de som vil prøve ut det spennende konseptet har utvikleren sluppet en demo på sine nettsider. Vi som er litt latere kan kose oss med en imponerende trailer (se nederst i artikkelen) som viser detaljerte omgivelser og stemmegjenkjenningen i aksjon. Så langt har ikke gruppen gitt noen dato for når spillet skal være ferdig.

Les også: Refleksjon: Framtida ser deg Les også: Før krig med stemmen

In Verbis Virtus-trailer.

Siste fra forsiden