Medal of Honor legges på is

– Warfighter var en åpenbar miss, sier EA.

Det er en stund siden Medal of Honor: Allied Assault imponerte en hel spillverden med sine filmatiske sekvenser og lineære nivåer, og dermed la grunnlaget for de moderne militærskytespillene. I de siste årene har serien slitt med å hevde seg i et marked preget av Call of Duty på den ene siden og Battlefield på den andre.

Det forrige spillet i serien, Medal of Honor: Warfighter, fikk lunken kritikk og satte heller ikke fyr på salgslistene. Utgiver Electronic Arts er langt fra fornøyd med spillets prestasjon, og EA-topp Peter Moore beskriver spillet som et feilsteg:

– Medal of Honor var en åpenbar miss. Spillet var solid, men fokus på autentisk kamp var ikke det kundene ville ha, sa EA-toppen Peter More til selskapets investorer i går.

Tar serien ut av rotasjon

Han mener at spillet var bedre enn kritikerne ville ha det til, og at spillet dermed fikk lavere karakterer enn fortjent. Men nå har toget gått, og selskapet vil sette serien på pause:

Medal of Honor: Warfighter var ingen kjempesuksess.

– Dette ligger bak oss nå. Vi tar Medal of Honor ut av rotasjonen vår, og har en plan for å bringe årlig kontinuitet til våre skytespill, sa han.

Med å ta serien ut av rotasjon mener Moore at selskapet ikke lenger vil satse på Medal of Honor som et av sine årlige skytespill. Tidligere har de snakket om å veksle mellom utgivelser i Battlefield-serien og Medal of Honor-serien, slik at de gir ut et stort spill i sjangeren hver høst.

President for EA Labels, Frank Gibeau, la til:

– Vi er i en bransje drevet av hits. Det handler om hva du kan bygge innen en gitt tid, og virkelig levere på markedet. Ærlig talt bommet vi med Medal of Honor. Og vi tar ansvar for det nå.

I tillegg til Medal of Honor og Battlefield har selskapet også Crysis-serien, som får et nytt tilskudd om få uker.

Les også: Anmeldelse: Medal of Honor: Warfighter
Les også: Norske spesialstyrker i neste Medal of Honor

Siste fra forsiden