Mennesker mot monstre i Natural Selection 2

Etterlengtet oppfølger kommer i oktober.

Utviklingen av Natural Selection 2 har omtrent tatt en evighet. Allerede i mai 2009 skrev vi at spillet ville få en «høstlansering», men at det var høsten 2012 det skulle komme gjettet vi ikke.

Nå ser det imidlertid ut til å være klart for lansering. Du kan nemlig forhåndsbestille det på Steam, hvor skaperne i Unknown Worlds har ført opp oktober som lanseringsmåned. Utvikleren forteller at de har «noen få hindringer igjen» før de kan annonsere noen eksakt dato, men regner med at dette skjer i løpet av de neste ukene.

Spill som skytespill...
... eller strategispill.

Hvis du har deltatt i betatesten av spillet får du noen godbiter fra utviklerne. Du får en gratis oppdatering til spillets digitale spesialutgave, som inneholder lydspor, digital kunstbok, avatarer og en eksklusiv rustning, men den største nyheten er at du får en gratis standardutgave som du kan gi bort til en venn. I alt betyr dette at utviklerne gir bort 45 000 kopier av spillet sitt.

Natural Selection 2 er et nettbasert førstepersons skytespill med massevis av action og elementer av strategi. To lag, hvert med opp til 16 spillere, må møte hverandre til dyst i dynamiske omgivelser. Hvert lag har en kommandør som blant annet bygger strukturer, sørger for innsamling av ressurser og forsker på oppgraderinger som kan komme fotsoldatene til gode.

De to sidene i konflikten er svært forskjellige fra hverandre. Monstrene, som kontrolleres av en rase romvesener kalt Kharaa, kommer i flere variasjoner - fra Skulk som kan løpe på vegger til gigantiske Onos som nesten kan beskrives som en levende stridsvogn. Menneskene må samarbeide for å overkomme farene.

Utviklerne lover også svært omfattende støtte for modifikasjoner, og spillerne får til og med tilgang på spillets kildekode.

Les også: – Lagarbeid skal gjøre Far Cry 3 unikt
Les også: Sniktitt: Shootmania Storm

Siste fra forsiden