Mer problemer for Acclaim

Den plagede utgiveren må nå forsvare seg i retten, samtidig som de mister to av franchisene sine og det dukker opp ubehagelige rykter om Kreed.

BattleBorne Entertainment, som er utvikleren bak det som skulle bli en av Acclaim sine store titler denne sommeren, Combat Elite: WWII Paratroopers, har saksøkt utgiveren og som resultat av dette er spillet fjernet fra Acclaim sine utgivelseslister. Grunnen til søksmålet skal være manglende utbetalinger fra Acclaim, samtidig som de har villet gi ut spillet før de har betalt de avtalte summene til BattleBorne.

Spillet skulle egentlig ha blitt gitt ut til PS2 og Xbox senere denne måneden. BattleBorne forteller at spillet vil bli gjort tilgjengelig snart, men hvem som skal gi det ut (og hva slags pris det får i butikkene) nevnes ikke.

Dette er imidlertid ikke Acclaim sitt eneste problem. Det er nemlig også blitt klart at de har mistet lisensene til Turok og All-Star Baseball, og også dette er på grunn av manglende utbetalinger fra Acclaim sin side. Selskapet hevder imidlertid å ha betalt det de skylder, noe som kan bety nok en tur til rettsalen for Acclaim.

Turok-lisensen er nok ikke særlig verdifull i dag, men All-Star Baseball-spillene til Acclaim er noen av de eneste selskapet faktisk har tjent gode penger på i det siste, så det er all grunn til å tro at de vil kjempe med nebb og klør for å beholde den.

Til sist har det dukket opp mildt sagt ubehagelige rykter om skytespillet Kreed, som Acclaim nylig kunngjorde at de ville utgi i vesten. I følge folk på Quake3World-forumet benytter nemlig Burut sitt skytespill seg av grafikk fra en rekke andre spill, inkludert Doom III, Quake 3 og Return to Castle Wolfenstein.

id Software har fortalt at de ser på saken, og hvis de skulle finne ut at forumbrukerne har rett kan dette stikke kjepper i hjulene for den europeiske utgivelsen av denne tittelen. Denne saken kan nok imidlertid vise seg å bli mer ubehagelig for Burut og deres russiske utgiver Russobit-M, som har solgt dette spillet i en lengre periode.

For mer informasjon om Acclaim sin bedrøvelige finansielle situasjon kan du følge lenken under. Vi krysser fingrene for Acclaim og håper de ikke ender opp i samme situasjon som Interplay.

Siste fra forsiden