Mer trøbbel for Fallout-MMO

Interplay sliter. Igjen.

Den tradisjonsrike spillutgiveren Interplay har hatt store økonomiske problemer i mange år, og er for øyeblikket kun en skygge av sitt tidligere selv. Men en stund så det ut til at salg av flere merkenavn, inkludert Fallout, skulle være nok til å sikre selskapets fremtid.

Nå er det imidlertid klart at de fortsatt sliter. Nettstedet Develop har funnet en finansrapport for aksjonærene, hvor de skriver at det er svært tvilsomt at selskapet kan fortsette virksomheten, og at de kun hadde tre tusen dollar i pengebeholdningen ved nyttår. Samtidig har de stor gjeld, og problemer med å få nye lån.

I fjor gikk bedriften med tap på rundt én million dollar. Situasjonen har blant annet tvunget dem til å slutte å betale utviklere for spill før lansering, og i stedet betale dem en del av inntjeningene etter lansering. Interplays ferskeste utgivelse er Death and the Fly, som kom ut på Steam i forrige uke (uten særlig stor fanfare).

Death and the Fly – Interplays siste spill?

Interplay sier at de kan bli tvunget til å forsøke å selge eller slå sammen hele selskapet for å redde den økonomiske situasjonen.

Hvis de ikke greier det, betyr det etter alt å dømme slutten på MMO-spillet Fallout Online, som utvikles for Interplay hos et uavhengig studio som heter Masthead. Interplay solgte Fallout-lisensen til Bethesda for en tid tilbake, men holdt tilbake rettighetene til å lage MMO-spill basert på serien.

Det har imidlertid vært stor strid mellom Bethesda og Interplay om hva Interplay faktisk har rett til ifølge avtalen mellom de to selskapene, og med mindre Interplay må legge ned før de får betalt advokatregningene sine blir striden avgjort i den amerikanske retten.

Interplays plan har til nå vært å lansere Fallout Online i løpet av 2012. De har også flere andre prosjekter på gang, inkludert Wii-versjoner av rollespillet Stonekeep og skytespillet Descent, samt Eartworm 4 og en DSi-versjon av slåssespillet ClayFighter. Disse har alle en utrygg fremtid, takket være selskapets økonomiske trøbbel.

Interplay ble grunnlagt i 1983, og er dermed en av de eldste eksisterende spillutgiverne i vesten.

Siste fra forsiden