Mesterverket The Witness er lansert for iOS

Mobilversjonen koster en drøy hundrelapp.

Thekla, Inc.

Det vakre utforskningseventyret The Witness har omsider kommet til iOS-enheter, 20 måneder etter spillets opprinnelige lansering. Mobilversjonen koster 109 kroner i App Store, og er tilgjengelig for iPhone, iPad og iPod Touch med iOS-versjon 10.0 eller nyere.

Nå kan du ta med deg The Witness-gåtene på farten.
Andreas Bjørnbekk/Gamer.no

The Witness for iOS inkluderer tilsynelatende alt innholdet fra spillets tidligere versjoner. Forskjellen er at spillet naturlig nok bruker berøringskontroller, både for bevegelse og gåteløsing.

Myst-inspirert gåteløsing

The Witness er inspirert av gåtespill som Myst. Spillere plasseres på en stor og øde øy, der man fritt kan utforske både natur og menneskeskapte konstruksjoner. Underveis støter man på en haug med gåter og puslespill, og uten noe særlig veiledning må man finne frem til løsningene.

Vår anmelder storkoste seg med The Witness fra start til slutt, og tross frustrasjon knyttet til enkelte gåter kalte han spillet et mesterverk uten like:

– Det er spennende og underholdende på en måte svært få spill er. Det er så enkelt, men så ekstremt smart på samme tid. The Witness er et prakteksempel på hvordan man kan bringe skarpe, logiske utfordringer inn i spillverdenen uten å bringe ødeleggende elementer inn. Slik ender The Witness opp med å bli et symbol på finkultur i en spillverden besatt av vold og sport, skrev Andreas Bjørnbekk.

The Witness er også tilgjengelig for PC, PlayStation 4, Xbox One, Nvidia Shield og Mac.

Siste fra forsiden