Michael Fassbender spiller i Assassin's Creed-film

Den kjente skuespilleren tar på seg hovedrollen i filmatiseringen.

Det har vært murringer om en filmadapsjon av snikmorderserien Assassin’s Creed i en god stund, uten at noe håndfast har kommet frem. Mandag offentliggjorde Variety at Michael Fassbender, kjent fra blant annet Prometheus, X-men: First Class og 300, tar på seg hovedrollen i den kommende filmen. Om dette betyr at den kjente filmskuespilleren trer inn i rollen som Desmond, Altaïr Ibn-La'Ahad eller Ezio Auditore Da Firenze, eller en helt annen snikmorder ble det ikke sagt noe om.

Fassbender kommer likevel ikke bare å holde seg foran kameraet; sammen med Conor McCaughan skal skuespilleren også ta på seg produsenthatten i regi av produksjonsselskapet DMC Film.

Michael Fassbender fra X-men: First Class.

Jean-Julien Baronett, leder for Ubisofts filmstudio virker fornøyd med å ha kapret skuespilleren:

– Michael Fassbender var vårt førstevalg, og er en ekstremt smart, talentfull, allsidig og engasjert skuespiller, lød det fra Baronett.

Eget filmstudio

Ubisoft skal stå for selve utviklingen av filmen under sitt eget filmstudio, Ubisoft Motion Pictures, som ble stiftet i fjor. Hvem som distribuerer filmen er enda ikke kjent, men Ubisoft var i samtaler med Sony om en Assassin’s Creed-film så sent som i fjor høst.

Assassin’s Creed blir ikke det første Ubisoft-spillet som får sin egen filmatisering. I 2010 arbeidet de med Disney om Prince of Persia: The Sands of Time, men filmen levde ikke opp til salgsforventningene. Ubisoft håper at de kan ha større kreativ kontroll ved å utvikle filmen gjennom sitt eget filmselskap.

Det er ikke kjent når filmen kommer, men til høsten får vi se neste innslag i spillserien til Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Under årets E3-messe fikk vi tatt en sniktitt på det kommende spillet, og det virker som om det bare er å glede seg til spillet kommer den 31. oktober.

Siste fra forsiden