Microsoft åpner dørene for indie-utviklere

ID@Xbox skal gjøre det lettere å lansere indie-spill på Xbox One.

Microsoft har lenge fått kritikk for sine rigide krav til uavhengige utviklere som ønsket å lansere spillene sine på Xbox-plattformene. De har nemlig vært tvunget til å enten gå gjennom godkjente tredjepartsutgivere eller forsøke å friste Microsoft selv til å gi ut spillene deres.

Nå skal dette endres. På sin pressekonferanse i forbindelse med Gamescom har nemlig Microsoft annonsert et eget program som kalles ID@Xbox, hvor uavhengige utviklere får muligheten til å selv gi ut spillene sine på Xbox One. De skal ha snakket med over 50 utviklere for å finne ut hvordan systemet burde fungere.

Gratis utviklersystemer

Uavhengige utviklere som ønsker å lansere spill på Xbox One må sende inn en gratis søknad om å bli med i ID@Xbox-programmet. Om de får søknaden godkjent blir de registrerte Xbox One-utviklere, og får tilsendt to utviklersystemer.

ID@Xbox skal ha et globalt støtteteam, og Microsoft lover rask responstid og god informasjonsflyt. Men det gjenstår å se hvor mange plasser de har i programmet sitt; det blir ikke slik at hvem som helst kan få innvilget søknaden, og Microsoft vil prioritere utviklere som allerede har lansert spill for PC, konsoll eller mobile plattformer.

I fremtiden kan det imidlertid bli slik at enhver Xbox One-konsoll kan brukes som utviklersystem, slik at slusene åpnes for hobbyutviklere verden over.

I motsetning til på Xbox 360 blir det ingen Xbox Live Arcade-aktige kanaler for små, nedlastbare spill. Alle spill lanseres nemlig i samme butikk, men Microsoft lover rike søkemuligheter som skal gjøre det så enkelt som mulig å finne det du er ute etter, enten det er et stort AAA-spill eller et lite spill fra en enkelt hobbyutvikler.

Les også: Ny heilomvending for Microsoft
Les også: Xbox One utsettes til 2014 i Norge

Siste fra forsiden