Microsoft avduker Fable Legends

Nytt samarbeidsspill satt til Fable-universet.

Microsoft har akkurat holdt sin Gamescom-pressekonferanse, hvor de blant annet annonserte Fable Legends for Xbox One.

Fable Legends kommer fra britiske Lionhead Studios, og som så mange andre spill for den neste konsollgenerasjonen vil det kun fungere over nettet. Opp til fire helter kan samarbeide for å utforske eventyraktige miljøer fulle av fiender. Men det er ikke alt. En spiller kan nemlig også ta på seg rollen som skurk, og kontrollere monstrene som skal forsøke å ta knekken på heltene.

Skurken får strategispill

Spilleren som har påtatt seg skurkerollen ser handlingen ovenfra, og kan plassere ut både feller og monstre, og gi monstrene ordre som i et strategispill. Dette kan fungere via Smartglass, slik at skurken får spille på samme konsoll som helten.

Selv om spillet kun fungerer over nettet blir det også mulig å spille alene. Da tar spillets kunstige intelligens over rollen til både dine tre heltekompanjonger og den slemme skurken.

Handlingen skal foregå 400 år før hendelsene i det første Fable-spillet, og presenteres ved hjelp av Epics Unreal Engine 4.

Microsoft røpet ikke når Fable Legends skal lanseres, men mange tror det kommer i god tid før Xbox Ones lansering. I Norge kommer ikke Microsofts nye konsoll før en eller annen gang i 2014.

Du kan se en lekker trailer fra spillet under artikkelen.

Les også: Anmeldelse av Fable: The Journey
Les også: Anmeldelse av Fable Heroes

Michael Gambon forklarer hva spillet går ut på.

Siste fra forsiden