Microsoft pusler med oppgraderbar konsollarkitektur

Har søkt om patent på konsoll med utskiftbare deler.

For drevne PC-entusiaster er ren barnemat å oppgradere spillmaskinene sine. Røsk ut et gammelt grafikkort her, sett inn en ny strømforsyning der, og vips: maskinen kjører det nyeste kremspillet med en svimlende høy bildefrekvens og en oppløsning som ikke ligner grisen. Konsolleiere har derimot måtte benytte seg av den samme maskinvaren i flerfoldige år mens PC-spillene har sett stadig bedre og bedre ut.

Nå kan det virke som om Microsoft pusler med en konsoll med maskinvareiterasjoner, omtrent slik vi har sett Apple gjøre med iPad-slippene de siste par årene. I følge Eurogamer (via brukeren Sonic på forumet Beyond3D) sendte konsollgiganten inn en patentsøknad i desember 2010 om planer for en konsoll som kan skaleres opp etter behov. Tanken er da mest sannsynlig at det skal bli lettere for konsollprodusenten å lage sterkere konsoller etter hvert som generasjonen utvikler seg.

En av illustrasjonene viser hvordan arkitekturen for konsollen kan bli.

Minner om lekket dokument

Patentsøknaden minner om det angivelig lekkede interne dokumentet fra forrige måned, som vist nok avslørte detaljer for hva Microsofts neste konsoll kan ende opp med å bli. Dokumentet er også datert 2010, det er et par måneders opphold mellom de to fremtidsplanene, noe som kan forklare hvorfor det er et par forskjeller å spore.

For eksempel har planene for Kinect 2-kameraet blitt endret fra å bruke to kamera til ett, og skal gå tilbake til å benytte seg av USB for å overføre data. En av plantegningene viser også at det kan bli snakk om et tredje sett med prosessorer og grafikkort.

Det er likevel viktig å understreke at disse plantegningene nå er over 18 måneder gamle og at de ikke nødvendigvis betyr at den kommende Microsoft-konsollen vil benytte seg av planene, og det finnes flust av eksempler på patenter som aldri kom seg forbi planleggingsstadiet. Mellom dette og Sonys oppkjøp av spillstrømtjenesten Gaikai er implikasjonene uansett at vi kan nærme oss slutten på det vi anser som klassiske konsoller.

Les også: Frister det med spillstreaming på PlayStation 4? Les også: – Neste Xbox blir billigere og mye mindre

Siste fra forsiden