Xbox One

Microsoft saksøkes for feil på Xbox-håndkontrollen

Har samme «drifting»-problem som Switch-kontrollen, hevdes det.

Xbox Elite Wireless Controller fra 2015.
dronepicr - Gamescom 2015 Cologne 2015 Xbox Elite Wireless Controller, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45111181

Det er nå rettet et gruppesøksmål mot Microsoft på grunn av en feil med håndkontrollene til Xbox. Det melder nettstedet VGC, som har fått innsikt i dokumentene.

Søksmålet hevder at kontrollene til Xbox-konsollen lider av det som kalles «drifting», som betyr at tommelstikkene registrerer bevegelse selv om spilleren har sluppet stikkene.

For ikke lenge siden ble Nintendo saksøkt for nøyaktig det samme problemet med Switch-konsollens avtagbare Joy Con-kontrollere.

Diskuteres på nett

Som med Joy Con-kontrollene har drifting-problemet på Xbox-kontrollene fått stadig mer oppmerksomhet, og ifølge søksmålsdokumentene er det enkelt å finne en rekke forumtråder på nettet hvor temaet diskuteres heftig blant spillere.

I dokumentene påstås det at Microsoft kjenner godt til problemet, men fortsetter å selge kontrollene, og at kundene opplever problemer etter at garantien har utløpt slik at man tvinges til å betale for å fikse en kjent feil.

Personen som leverte søkmålet på vegne av de øvrige spillerne sier han opplevde problemet kort tid etter anskaffelsen av en Xbox Elite-kontroller, hvorpå han kjøpte en ny Elite-kontroller og hadde det samme problemet tre-fire måneder senere.

Vedkommende skal ha forsøkt å selv fikse kontrollene, og hevder feilen ligger i at mekanismen som konverterer de fysiske tommelstikke-bevegelsene til bevegelse i spillet har en designfeil – som Microsoft altså nekter å reparere.

Hvordan saken ender gjenstår å se, og Microsoft har i skrivende stund ikke kommentert saken.

Les også: Microsoft skal vise frem Xbox Series X-spill i en videosending 7. mai »

Siste fra forsiden