Microsofts IllumiRoom kommer neppe til Xbox One

Den makeløse teknologien ble for dyr for allmuen.

Tidligere i år viste Microsoft frem en spennende teknologi som brukte Kinect og en projektor til å bre bilder ut over stueveggene. Teknologien kalles IllumiRoom, og projiserer bilder og effekter som komplimenterer det som skjer på TV-en, slik at hele rommet dras inn i opplevelsen. Videoen som demonstrerer IllumiRoom kan du se nederst i artikkelen.

Nå kan nettstedet Ausgamers melde om at teknologien neppe blir tilgjengelig til Xbox One-konsollen.

– Jeg tviler på at du får se det, forteller Xbox One-toppen Albert Penello til nettstedet under helgens PAX i Seattle.

For dyrt

Grunnen er rett og slett at teknologien blir for dyr for den gjengse forbruker.

– Det er en fantastisk kul teknologi, men man trenger en projektor og slikt. Det er supert om du er i prøverommene og har Microsoft-penger til å betale regningen. Vi så på det, men det ville ha kostet flere tusen dollar for en forbruker, kan Penello formidle.

Det lille glimtet verden har fått av IllumiRoom så langt kom i form av en video tidlig i år. Videoen viser hvordan projektorbildene kan tilføye opplevelsen effekter i spill, med snø, eksplosjoner og pulserende vrenginger av bildet ut over veggene.

Xbox One kommer i 2014

Selv om Xbox One kommer 21. november i år i store deler av verden, er Norge ett av landene som må vente litt lenger. Det er enda ikke kjent akkurat når vi kan vente oss konsollen her, og så langt vet vi bare at det er snakk om en dato tidlig i 2014.

Les også: Microsoft og Sony takket nei til Wii-teknologien Les også: Microsoft bruker hele stua med ny spillteknologi

IllumiRoom.

Siste fra forsiden