Midlertidig stans for Shadow of the Eternals

Men Eternal Darkness-oppfølgeren er ikke død.

Utviklerne av den åndelige oppfølgeren til GameCube-klassikeren Eternal Darkness har satt en midlertidig stopper for folkefinansieringskampanjene sine. I de siste ukene har de forsøkt, både på sitt eget nettsted og folkefinansieringsspesialisten Kickstarter, å samle et budsjett på cirka 8,7 millioner kroner. Dette skulle brukes til en episodebasert spillserie for Wii U og Windows.

Selv om kampanjen tydeligvis ikke har gått helt etter planen, sier Paul Caporicci fra utviklerteamet Precursor Games at de har fått mer støtte fra spillmiljøet enn de noensinne hadde håpet på. Sammen med denne støtten har de fått nye muligheter, som ifølge Caporicci vil gjøre spillet bedre enn først antatt.

Dette kan være en indikasjon på at studioet har fått finansiell støtte fra en tredjepart – som for eksempel en investorgruppe eller en spillutgiver.

Planen er å vende tilbake til Kickstarter om noen uker, og i den forbindelse vil de røpe hvordan situasjonen deres har blitt endret.

Okkulte eventyr

I mellomtiden vil de refundere alle som har støttet spillet gjennom deres eget nettsted. Siden Kickstarter-kampanjen ikke var ferdig, har ikke pengene folk har lovet dem blitt trukket fra kontoene deres, da dette først skjer når en kampanje kommer i mål. Dermed trenger ikke Kickstarter-brukere å gjøre noe, annet enn å eventuelt støtte den kommende kampanjen om de fortsatt har troen.

Den gamle kampanjen har ikke blitt kansellert enda, så hvis du vil lese mer om spillet er det bare å ta en titt.

Shadow of the Eternals skal etter planen følge politietterforskeren Paul Becker, som settes til å etterforske en av de blodigste gjengmassakrene i staten Louisianas historie. To rivaliserende sekter har gått i tåttene på hverandre, og alle unntatt to sektmedlemmer er døde. Når Becker forhører de overlevende vil vi få gjenoppleve hendelsene som ledet opp til massakren, og finne ut at jorden trues av en over 2500 år gammel konspirasjon.

Spillet vil inkludere både kamp og magi, og i ekte Eternal Darkness-stil vil du måtte forholde deg til effektene av at den mentale helsen til spillfiguren slites ned underveis. Det er ikke alltid lett å vite hva som er ekte og hva som ikke er det. Handlingen foregår over hele verden, og flere tidsepoker.

Les også: En analyse av historiefortellingen i Eternal Darkness (obs: røper handlingen)
Les også: Vår gamle anmeldelse av Eternal Darkness for GameCube

Siste fra forsiden