Mildere kopisperre for From Dust

Noen ganger lønner det seg å være sinna på nettet.

Da det kritikerroste From Dust kom til PC, var det ikke uten kontroverser. Før lansering hadde en representant for Ubisoft forsikret om at spillets kopibeskyttelse kun ville kreve at du registrerte spillet på nettet én gang, og så ville du kunne spille uten tilgang på nett. Da spillet så kom ut viste det seg at du måtte være på nett hver gang du ville starte det.

Les også: Feilinformerte om From Dust-kopisperre

Dette førte til en klagestorm mot Ubisoft, blant annet av kunder som hadde forhåndsbestilt spillet i den tro at det ville ha en annen form for kopibeskyttelse enn det endte opp med.

Endelig på tide å gi spillet en sjanse?

Nå har Ubisoft lyttet til kritikken, og i en post på From Dust-forumet forteller de at de planlegger å endre kopibeskyttelsen i en kommende oppdatering:

– Vi ser at en av våre poster i From Dust-forumet angående behovet for oppkobling på nettet var uklar. Vi ber innstendig om unnskyldning for misforståelsen. Vårt tech-team jobber med en oppdatering som sannsynligvis vil lanseres innen to uker, og denne vil fjerne behovet for oppkobling på nettet.

Videre fortelles det at når oppdateringen er ferdig vil spillere automatisk få den neste gang de logger inn, og vil siden kunne spille 100% offline.

Dermed er det kanskje på tide å fokusere på andre ting ved spillet. Øystein Furevik skrev blant annet dette i sin anmeldelse av Xbox 360-versjonen, som stakk av med en nier:

– From Dust er et kreativt og modig spill som tør å bryte med alt vi er vant med. Klart vi har sett spill der du tar rollen som en gud før, men ikke på denne måten. Jeg kan garantere deg at du aldri har spilt et spill der naturen blir så til de grader styrt av en fysikk som imponerende nok oppfører seg slik du forventer at den skal gjøre i det virkelige liv.

Siste fra forsiden