Milliardtap for Nintendo

3DS selger dårligere enn selskapet forventet.

Nintendo har kunngjort de siste finanstallene sine, og de er ikke spesielt gode. I de seks månedene som ble avsluttet 30. september i år, tapte selskapet totalt 27,9 milliarder japanske yen, eller cirka 2 milliarder norske kroner. Dette melder bransjenettstedet Gamasutra.

Selskapet sier at den håndholdte 3DS-konsollen har solgt svakere enn forventet utenfor Japan. Det er nå 19 måneder siden konsollen ble lansert, og på verdensbasis har den solgt 22,2 millioner eksemplarer. Til sammenligning hadde DS solgt 21,3 millioner eksemplarer tilsvarende tid etter lansering, men i motsetning til den nye konsollen ble DS rullet ut i Europa hele tre måneder etter debuten i Japan.

Wii kan nå milepæl

Salget av Wii har også gått langsomt i det siste, og konsollen har solgt 1,3 millioner eksemplarer i de siste månedene. Det fører det totale antall solgte Wii-konsoller opp til 97 millioner, så sjansene er nok store for at konsollen på et eller annet tidspunkt klarer å oppnå 100 millioner solgte eksemplarer.

Blir dette Nintendos redning? (Foto: Øystein Furevik/Gamer.no).

På tross av dystre tall regner Nintendo med å tjene penger i det inneværende finansåret, som fortsatt har seks måneder igjen. Det forventede overskuddet har imidlertid blitt redusert fra 20 milliarder yen (1,4 milliarder kroner) til 6 milliarder yen (omtrent 430 millioner kroner).

Det er naturligvis den kommende lanseringen av Wii U som skal snu selskapets lykke med finansene, og det blir spennende å se hvorvidt den nye konsollen gjør suksess på markedet.

Wii U lanseres 30. november her til lands. Konsollen kommer i forskjellige pakker, en «basic»-pakke og en «premium»-pakke. Grunnpakken har 8 gigabyte med lagringsplass, mens premiumpakken skilter med 32 gigabyte, samt en kopi av Nintendoland.

Les også: Kommentar: Jeg elsker Nintendo 3DS
Les også: Kommentar: Jeg hater Nintendo 3DS

Siste fra forsiden