Minecraft blir mer avansert

Neste versjon byr på nye muligheter for de mest kreative.

Det er ikke mange spill som kan skilte med en dedikert spillmesse, men det kan det svenskutviklede Minecraft. Nå har utviklerne i Mojang arrangert historiens andre MineCon, og som seg hør og bør kom de med litt informasjon om spillets fremtid. Selv om Minecraft kom ut i fjor høst er det nemlig langt fra ferdigutviklet.

De som spiller PC-utgaven av spillet kan se frem til versjon 1.5. Denne har fått tilnavnet The Redstone Update, fordi den ifølge Gamespot vil fokusere på å utdype mulighetene man har med mineralet redstone. Redstone kan brukes til å lage strømførende ledninger og aktivere ulike typer blokker, og man kan allerede lage komplekse maskinerier ved hjelp av systemet. De smarteste har til og med klart å lage enorme, fungerende datamaskiner i Minecraft-verdenen sin.

Minecraft for Raspberry Pi.

Nyhetene inkluderer variabel signalstyrke og en ny kondensator-blokk. Denne kan brukes for å bestemme hvor mye «input» som skal være nødvendig for skape «output». Ifølge hovedutvikleren på Minecraft, Jens Bergensten, vil det nye systemet for eksempel kunne merke hvor mye tyngde som er på en trykksensitiv plate, eller vognene på jernbanesystemet er fulle eller ikke. Så kan kondensator-blokkene brukes for å lage automatiserte systemer som kan reagere på dette.

Det fortelles også om nyheter som en dagslysdetektor-blokk, som visstnok kan brukes sammen med kondensatorer for å skape enkle solpaneler. Alternativt kan de kanskje brukes til ting som å åpne og lukke porter avhengig av om det er dagslys eller ikke, slik at monstrene holdes ute om natten. Kondensatorene vil forresten lages ved hjelp av et nytt mineral, som du kun finner i spillets «nether»-verden.

Oppdateringen var opprinnelig planlagt utgitt før jul, men er nå ventet i januar.

Raspberry Pi (snart sprengt i luften).

Flere andre nyheter

Mojang brukte også anledningen til å annonsere en versjon av Minecraft for Raspberry Pi, som er en datamaskin designet for å være så billig og kompakt som mulig. Et av hovedmålene med systemet er å gjøre det lettere for folk å lære seg å programmere, og Pi-versjonen av Minecraft vil blant annet komme med muligheter til å manipulere ting i spillet ved hjelp av kode. Versjonen for Raspberty Pi vil være gratis.

Selskapet har også lansert Minecraft Reality, et lite iOS-leketøy som lar deg plassere inn Minecraft-kreasjoner i «virkeligheten» ved hjelp av mobilens kamera.

For bare noen få år siden var Mojang en enmannsoperasjon, men nå har selskapet 25 ansatte og sveriges snyggaste kontor. I et intervju med magasinet Develop blir det klart at de fortsatt ønsker å beholde «indie»-ånden, selv om de strengt tatt ikke er en indieutvikler lenger. Dette ønsker de å gjøre ved å holde tett kontakt med brukerne og ha små spillutviklingsteam.

Grunnlegger Markus Persson mener blant annet at de ikke skal prøve å lage svært glattpolerte spill, og heller jobbe videre med dem etter lansering – slik de gjorde med Minecraft. Han ønsker også at selskapet skal lansere minst ett spill i året.

For øyeblikket vet vi at Mojang har tre spill på gang. Disse er samlekortspillet Scrolls, romskipspillet 0x10^c og actionspillet Cobalt, som utvikles av et annet svensk studio, Oxeye Games.

Les også: Anmeldelse: Minecraft Xbox 360 Edition
Les også: Minecraft-skaperen åpner dørene til Scrolls

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden