Minecraft er «ferdig»

Internettfenomenet er endelig ute av beta.

Det kreative bygge/utforskningsspillet Minecraft kom inn i rampelyset på sensommeren i fjor, og da vi først skrev om spillet hadde det solgt nesten 50 000 eksemplarer. Nå har det solgt over fire millioner eksemplarer på PC alene, og det til tross for at det ikke har vært ferdigutviklet.

Nå har imidlertid spillets originalskaper, Notch, tvitret at det har «gone gold», altså at den ferdige versjonen er klar for lansering. Det vil si at det ikke lenger er i beta, og at spillet inneholder alle de tingene de så for seg at den ferdige versjonen skulle ha. Men det betyr ikke at de vil slutte å oppdatere det.

Bilde fra en gammel versjon.

For eventuelt nye spillere kan vi fortelle at Minecraft er et spill som foregår i en dataskapt, Lego-aktig verden. Her slippes du løs alene og med tomme hender. Ved å sanke inn ressurser, skape verktøy og andre hjelpemidler og, viktigst av alt, forme verden rundt deg, kan du gjøre det lettere å overleve når nettene faller på. Da kommer nemlig zombier og andre monstre ut for å spise eventyrere som ikke har gjemt seg.

Den «ferdige» versjonen inneholder en hel rekke nyheter i forhold til den forrige versjonen som ble lagt ut. Disse inkluderer en helt ny dimensjon, ved navn The End, hvor du kan møte en mektig drage til kamp. For en omfattende liste over nyheter kan du stikke innom Minecraft Wiki.

Minecraft har også en separat mobilutgave, og får en Xbox 360-utgave neste år.

Siste fra forsiden