Minecraft inviterer til nye eventyr

Adventure Update fornyer klosseverdenen.

Minecraft kan vise til salgstall mange andre spill bare kan drømme om. Enda spillet «bare» er i betaversjon foreløpig, er det solgt i 3,5 millioner kopier. Og den klossete spillverdenen blir stadig større.

Nylig slapp Mojang sin «Adventure Update», eller Minecraft 1.8 som den også er kjent som. Og oppdateringen fører med seg en stor porsjon endringer.

Ifølge «Notch», mannen bak Minecraft, er Adventure Update den siste, store oppdateringen før spillet kan regnes som klart for fullversjonslipp. I bloggen sin skriver han at de ønsker å legge til rundt førti funksjoner og ting: noe stort, noe mindre.

Er det Glomma eller Nilen, tro?

«Mer innhold, mer utforskning, mer å gjøre og interessante kamper,» lover Notch spillerne.

En ny verden

Det er spesielt omgivelsene rundt deg som nå er endret. Blant annet får vi større klimasoner (biomer), og landskapet deles opp av elver og juv. Rundt omkring dukker det også opp landsbyer, som etter planen skal befolkes av datastyrte figurer.

Med Adventure Update skal den populære «Creative Mode», hvor spillerne bygger sin egen klosseverden, nå være fullt funksjonell. Og spilladministratorer skal kunne bygge selv i overlevelsesmodusen, noe som tidligere ikke har vært mulig.

Fullversjonen av Minecraft skal etter planen slippes 11. november i år.

Les også: Oppdaterte inntrykk fra Minecraft

Siste fra forsiden