Minecraft kommer til Xbox 360

Gigantsuksessen får sin første konsollutgave i løpet av vinteren.

LOS ANGELES (Gamer.no): Enmannsprosjektet Minecraft var kanskje årets største snakkis i spillbransjen i fjor. Det enkelt utformede sandkassespillet lot oss leke med byggeklosser i LEGO-aktig stil, og vekket den kreative byggmesteren i mange. Over to millioner eksemplarer har blitt solgt, og det er tydelig at det enkle konseptet har truffet en nerve i svært mange.

Snart blir dette synet også tilgjengelig på TV-en din.

Under Microsofts pressekonferanse på årets E3-messe ble det annonsert at Xbox 360 får en konsolleksklusiv utgave av det populære byggespillet. Saligheten skal treffe spillmaskinen i løpet av vinteren, sannsynligvis opp mot juletider, og vil få støtte for den knappefrie kontrollenheten Kinect. Mange PC-spillere har tidligere greid å benytte Microsofts bevegelseskontroller Kinect til ulike oppgaver i Minecraft, så det blir spennende å se hvordan Microsoft legger det til rette på Xbox 360.

Det nevnes at spillet skal få krysskompabilitet med PC, uten at det vites hvordan dette skal løses i praksis. Det er meget mulig at man kan spille sammen på tvers av de to formatene, en ganske uvanlig affære i dagens spillmarked.

Det er ikke kjent hvor mye det vil koste til konsoll. PC-versjonen koster rundt 120 norske kroner for øyeblikket.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om avsløringene til Microsoft og andre spillselskaper.

Siste fra forsiden