Minecraft møter The Settlers

Stonehearth lar deg bygge middelalderbyer i en verden full av kuber.

Stonehearth er et strategispill satt til en Lego-aktig fantasiverden. Du må lede en liten gruppe nybyggere å overleve i farlige miljøer. Det innebærer blant annet at du må bygge husly til dem, starte matproduksjon og selvsagt forsvare dem når de møter på farer.

I likhet med spill som Minecraft kan du bygge byen din blokk for blokk, men om du vil fokusere mer på strategi og byplanlegging enn å detaljstyre byggingen kan du benytte deg av forhåndslagde bygninger. Miljøene genereres av datamaskinen og er unike for hvert spill, men når miljøene skapes legger datamaskinen ut en rekke «moduler» som byr på håndskapte eventyr. Slike moduler kan skapes av spillerne selv, og deles via nettet.

Spillet minner med andre ord om en slags blanding av Minecraft, The Settlers og Dungeons & Dragons.

Folkefinansiering på Kickstarter

Bygg og bo i kubenes verden.

Stonehearth utvikles av to veteraner fra spillindustrien, og i likhet med mange andre spennende prosjekter benytter de seg av folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for å skaffe et større utviklingsbudsjett for spillet sitt.

Kickstarter-kampanjen skal i utgangspunktet dekke enspillerversjonen av spillet, men utviklerne har også ønsker om både samarbeidsflerspiller og konkurranseflerspiller. Hva som blir med i spillet kommer an på hvor mye penger de får inn. I utgangspunktet ber de om cirka 700 000 kroner, og i løpet av den første dagen har de nådd 21% av beløpet.

Spillet kommer til Windows-baserte PC-er. Versjoner til OS X og Linux vurderes også. Du kan se Kickstarter-videoen under artikkelen, og mer informasjon finner du på spillets offisielle blogg.

Les også: Action og bygging i Starforge
Les også: Meisler ut Game of Thrones i Minecraft

Siste fra forsiden