Minecraft-skaperne åpner dørene til Scrolls

Se nye skjermbilder og en trailer fra det kommende prosjektet.

Det har vært relativt stille rundt Minecraft-gigantens neste prosjekt, samlekortspillet Scrolls, en stund nå. Ett lusent skjermbilde er alt vi har fått siden september i fjor. Nå har utvikleren pusset opp spillets nettside, og har samtidig sluppet nye bilder og en flunkende ny trailer.

Scrolls i sin nåværende form.

Samtidig annonseres det at spillet snart går inn i en lukket alpha-fase av utviklingen, der spillerne har tilgang til flerspillerkamper, enspillerkamper mot maskinen og kortstokkverktøyet. Dette betyr at de som har meldt seg for alpha-testing bør sjekke innboksen sin ofte i den kommende tiden. Det er verdt å merke seg at en alpha-utgave som oftest i beste fall er halvferdig, og at det i dette tilfellet er snakk om en ustabil testutgave der målet først og fremst er å luke ut feil.

Mojang lover at de vil følge markedsmodellen fra Minecraft nok en gang. Etter endt alpha-testing planlegger utvikleren å selge den åpne betautgaven til redusert pris, og lokker med ukjente fordeler for de som er tidlig ute. Slik det var med Minecraft vil utviklerne så jobbe videre med å legge nytt innhold til spillet frem mot en endelig lansering. Det er enda ikke kjent når den åpne betatesten begynner.

Klarer Mojang å gjenskape suksessen de hadde med Minecraft?

Krangelen med Bethesda ble løst

Med Scrolls har Mojang ambisjoner om å skape et samlekortspill skreddersydd for nettspilling. Utvikleren har planlagt å ha flust av flerspillermodi, et auksjonshus og enspillerkampanjer i det ferdige spillet. Spillet utspiller seg på en slagmark, og målet er å ødelegge motstanderens idoler. Spillerne skal selv bygge opp kortstokker med enheter, magiske formler, byggverk og våpen som er gode nok til å knuse motstanderen.

Mye av diskusjonen om spillet har til nå handlet om rettsaken mellom Bethesda og Mojang, der Bethesda bedyret at Scrolls-navnet kunne skape uheldig forvirring. Bethesda er som kjent utvikleren bak The Elder Scrolls-serien, og ønsket ikke at det skulle oppstå misforståelser mellom de to merkenavnene. Partene kom til en enighet tidligere i år, der Bethesda fikk rettighetene på varemerket, mot at Mojang ikke brukte navnet til å lage en direkte konkurrerende tittel til The Elder Scrolls-serien.

Les også: Krangelen om Scrolls-navnet er over Les også: Anmeldelse: Minecraft: Xbox 360 Edition

Se den nye Scrolls-traileren her.

Siste fra forsiden