Minecraft-skaperne får fortsatt bruke «Scrolls»

Striden mot Skyrim-utgiveren ser ut til å gå i svenskenes favør.

Det neste spillet fra Minecraft-utviklerne ser ut til å kunne beholde navnet Scrolls. Den svenske retten ser ut til å mene at det ikke er stor nok likhet mellom navnet Scrolls og navnet til Bethesdas kjente rollespillserie The Elder Scrolls til at det er noen grunn til å hindre dem i å bruke Scrolls-navnet til samlekortspillet sitt før en eventuell rettssak har funnet sted.

– Vi kan fortsette å bruke navnet Scrolls. Zenimax/Bethesda kan fortsatt anke rettens avgjørelse, men jeg er veldig glad, sier Minecraft-skaperen Marcus Persson i en Twitter-melding.

Det er viktig å påpeke at det ikke har vært noen rettssak enda. Opprinnelig søkte The Elder Scrolls-eierne den svenske retten om å hindre Mojang i å bruke ordet Scrolls frem til saken hadde blitt avgjort av retten. Det er dette de har fått avslag på.

Konseptbilde fra Scrolls.

Det betyr at Mojang kan fortsette å kalle spillet sitt Scrolls frem til retten eventuelt dømmer i The Elder Scrolls-eiernes favør i en full rettssak. Persson har tidligere sagt at selskapet kommer til å kjempe med nebb og klør for å vinne frem i saken, noe de også har økonomi til etter Minecrafts spektakulære suksess:

– Det er ett år siden vi startet Mojang. På den tiden hadde Minecraft solgt mellom en halv og en million kopier, og nå har vi nesten solgt fire millioner kopier. I tillegg ekspanderer vi til to nye plattformer og har kommet langt i utviklingen av vårt nye spill. I tillegg blir vi saksøkt av en av mine favorittspillutviklere, sier Persson på bloggen sin.

Pete Hines, som er visepresident for PR og markedsføring hos Bethesda, har tidligere sagt at dette ikke er en sak selskapet er særlig begeistret for:

– Ingen her liker å bli tvunget inn i denne situasjonen. Forhåpentligvis er det hele over snart, sa han til spillbloggen Kotaku for noen uker siden.

Det er nok et ønske han deler med Scrolls-utviklerne hos Mojang.

Les også: Minecraft-skaper: – Bethesda saksøker oss

Siste fra forsiden