Minecraft-studioet jobbet med førstepersonsskyter

Prosjektet ble kansellert tidlig, men ikke på grunn av manglende kvalitet.

Nylig meldte PC Gamer om at Minecraft-skaperen Mojang har jobbet med en førstepersonsskyter med en ukjent samarbeidspartner. De som gledet seg til å se hva den profilerte indieutvikleren kunne stelle i stand med dette sjangergrunnlaget må nok likevel se seg skuffet.

Ifølge Joystiq uttalte Mojang-lederen og Minecraft-auteuren Markus «Notch» Persson at prosjektet ble kansellert tidlig i prototypefasen – men ikke fordi spillet slet med kvaliteten:

Dersom det du egentlig ønsker deg er Minecraft med pistoler finnes det modifikasjoner for slikt. Bildet er fra SDK Gun Mods for Minecraft.

– Vi ønsket ikke å være avhengig av eksterne faktorer. Suksessen vi fikk med Minecraft gjorde at vi kunne fokusere på prosjekter som vi eide fullt og helt, fortalte Persson.

Mojang lar likevel døra være på gløtt for potensielle andre samarbeid, men kun dersom samarbeidspartneren kan tilby et bedre argument enn pengeinntjening.

Ble saksøkt

Tidligere denne uken ble det også kjent at Mojang og ni andre studioer saksøkes for patentbrudd på en type digital kopibeskyttelse. Den aktuelle patenten omhandler en måte å sjekke at man har tilgang på programvarens lisens via en server.

Notch tok til ordet, og ytret et ønske om å kjempe innbitt mot søksmålet:

– Uheldigvis for dem saksøker de oss på grunn av en programvarepatent. Hvis det blir nødvendig kaster jeg haugevis med penger inn i saken for å forsikre meg om at de ikke får en eneste øre, fortalte den sympatiske spillskaperen via sin twitterkonto.

Les også: Mojang saksøkes for patentbrudd Les også: Krangelen om «Scrolls»-navnet er over

Siste fra forsiden