Minecraft til PlayStation-telefon

Suksessen får eksklusiv mobilversjon.

Minecraft har solgt over to millioner kopier på PC, og snart får det en mobilversjon. Denne vil, i en periode, være eksklusiv for Sony Ericssons Xperia Play-telefon, også kjent som PlayStation-mobilen.

Dette forteller bransjenettstedet Gamasutra, som også sier at de svenske indieutviklerne hos Mojang jobber med versjoner for iOS og normale Android-telefoner. Disse kommer imidlertid senere.

De ulike versjonene vil alle skreddersys plattformene de kommer til, og Xperia Play-versjonen bruker blant annet PlayStation-knappene på mobilen.

Snart kan du bygge og bo på mobil.

– Når du spiller på en telefon vil du ha en annen skjermstørrelse enn på PC, ulik maskinvare og kortere tid til å konsentrere seg om spillet. Spillet må skreddersys disse spesifikasjonene, sier en representant for selskapet til Gamasutra.

Versjonen til Xperia Play vil benytte en forretningsmodell som minner om den vi kjenner fra PC. Det vil si at kundene kan forvente en tidlig lansering og stadige oppdateringer.

Den nye versjonen vil vises frem på E3, hos Sony Ericsson.

PC-versjonen får forøvrig en oppdatering denne uken. versjon 1,6 legger blant annet til kart, muligheten til å lage gulv- og takluker, samt en fungerende versjon av underverdenen i flerspiller.

Les også: Oppdaterte inntrykk: Minecraft

Siste fra forsiden