Molyneux søker betatestere til eksperiment

Merkverdige Curiosity nærmer seg lansering.

Tidligere i år skrev vi om hvordan Peter Molyneux jobber med det nye spilleksperimentet Curiosity – et spill der tanken er at spillere skal tevle om å hugge biter av en stor, svart kube i jakten på det som ligger skjult i midten. Førstemann til mølla tar alt. Man skal dog kunne kjøpe seg kraftigere meisler for å få et kubehuggingsfortrinn – den dyreste krever at du kvitter deg med om lag en halv million kroner.

Nå søker den mye omtalte spilldesigneren etter betatestere til prosjektet (via Eurogamer). Alle som har en iPhone 3GS eller nyere, eller en iPad kan hoppe på via en Facebook-påmelding, men man være tilgjengelig i en times tid rundt klokken 16:00 i løpet av slutten av uken.

– Forhåpentligvis kommer disse folkene til å gi en ærlig tilbakemelding på hvordan Curiosity er, mens de finner noen av feilene i denne helt unike opplevelsen, heter det på Facebook-siden.

Utsatt i siste liten

Opprinnelig var planen å lansere eksperimentet allerede forrige måned, men i siste liten ble det hele dyttet inn i september. Samtidig fikk prosjektet en ny undertittel: «What’s inside the Cube», antageligvis for å unngå forvirring rundt marsroveren som er i vinden for tiden.

At prosjektet kommer fra Peter Molyneux, mannen som er kjent for overdrivelser, brutte løfter om innhold, og generelt for å være alt for ambisiøs i forhold til hva som er mulig, gjør nok mange skeptiske.

Curiosity – What’s inside the Cube? er det første av 22 planlagte eksperiment fra Molyneux og resten av gjengen i utviklingstudioet 22Cans. Tidligere i år var planen at alle 22 eksperimentene skulle slippes i løpet av to år, og at det hele skulle kulminere i et spill. Om denne planen fremdeles er virksom er vanskelig å si, ettersom kubeprosjektet har tatt lenger tid enn planlagt.

Les også: Hvor mye vil du betale for DLC? Les også: Biografi: Geni eller løgner?

Curiosity - What's inside the Cube?

Siste fra forsiden