Monkey Island 5 under utvikling?

Britiske PC Gamer hevder å ha fått bekreftelse fra kilder i LucasArts om at det arbeides med en oppfølger til tidenes mest populære eventyrspillserie.

Det er i spalten "The Spy" at PC Gamer forteller at folk hos LucasArts har bekreftet at de jobber med Monkey Island 5. Offisielt benekter LucasArts hele historien. Som svar på spørsmål fra tilhengere beklager de og sier de ikke jobber med noen oppfølger.

Det er imidlertid litt interessant å registrere at de sa akkurat det samme to måneder før kunngjørelsen av Monkey Island 3, og at det samme skjedde like før det hittil siste spillet i serien ble kunngjort. Den tidligere sjefen for LucasArts Entertainment Company, Simon Jeffrey, har dessuten sagt at det garantert ville komme flere Monkey Island-spill.

Det er umulig å si om ryktene er sanne eller ikke, men "The Spy" har hatt rett før, og hvis vi skal se situasjonen fra LucasArts sin vinkel vil det antakelig være lurt å holde en eventuell Monkey Island-etterfølger hemmelig enda en liten stund. For øyeblikket er det nemlig Sam & Max 2 som er selskapets store tittel innenfor eventyrsjangeren, og LucasArts ønsker antakeligvis at akkurat den tittelen skal få så mye oppmerksomhet som mulig.

Til sist må det nevnes at en utgivelse slett ikke er garantert selv om LucasArts skulle jobbe med tittelen. Vi husker alle hva som skjedde med Full Throttle 2, så det er nok ikke lurt å glede seg for tidlig. Vi kommer i alle fall til å holde øye med LucasArts, og vil være på pletten så snart det dukker opp mer informasjon.

Siste fra forsiden