Mørke eventyr fra Runaway-skaper

Spanjolene går nye veier med Y: The Case of John Yesterday.

Spanske Pendulo Studios er mest kjent som utvikleren av pek-og-klikk-eventyrene i Runaway-serien. Det kan imidlertid virke som de er ferdige med Runaway-«heltene» Brian og Gina for en stund. Deres ferskeste utgivelse var The Next BIG Thing, og på Gamescom ble det klart at de nå jobber med et nytt og langt mørkere prosjekt.

Spillet heter Y: The Case of John Yesterday, og skal ifølge Adventuregamers være en overnaturlig thriller satt til New York. Byen opplever en grufull voldsbølge hvor hjemløse mennesker brennes levende, og samtidig opplever tilsynelatende tilfeldige mennesker at et Y-formet arr dukker opp på håndflatene deres.

Ikke kjempehyggelige saker.

Du får rollen som John Yesterday, en person som lider av hukommelsestap. Han har på en eller annen måte klart å vikle seg inn i senteret av en verdensomspennende konspirasjon, og nå kan det se ut som menneskehetens fremtid er avhengig av hva han foretar seg.

Mer vet vi ikke om spillet, annet enn at det (som vanlig fra Pendulo) er et eventyrspill. Skjermbildene viser en tegneserieaktig grafikkstil, mens den første teaser-filmen viser at spillet definitivt ikke blir fritt for blod og gørr.

Spillet har blitt plukket opp av den tyske utgiveren Crimson Cow, som vi ikke har hørt noe fra på en stund. De var utgiveren bak The Abbey og A Vampyre Story.

Siste fra forsiden