Mørkt og voksent Star Wars-spill avduket

I dystre Star Wars 1313 spiller du en dødelig dusørjeger.

LucasArts annonserte fredag morgen i en pressemelding at de jobber med et nytt spill i det både elskede og forhatte stjernekrig-universet. Spillet heter Star Wars 1313, og til motsetning fra nylig utgitte Kinect Star Wars skal dette nye spillet være myntet på et mer voksent publikum, og vi loves et krimeventyr i en mørk og dyster verden.

Spillets navn viser til Nivå 1313, en beinhard undergrunn stappfull av kriminalitet. Dette stedet befinner seg langt under jorden på den kjente planeten Corusant, der flere av Star Wars-filmene har funnet sted.

I rollen som en dødelig dusørjeger jakter spilleren ned ofrene sine med et stort utvalg eksotiske våpen. Med andre ord blir det ingen Jedi-lek i Star Wars 1313, og du kan antageligvis se langt etter å bruke Kraften til dine dusørformål.

Konseptskisse fra Star Wars 1313.

Etter hvert som historien utfolder seg vil dusørjegeren også grave seg dypere ned i en mystisk konspirasjon. Det er med andre ord duket for et skikkelig krimmysterium i Star Wars drakt, et område spillene så langt ikke har utforsket i noen betydelig grad.

LucasArts president, Paul Meegan, har store håp for spillet, og lokker med mer informasjon under neste ukes E3-messe:

– Star Wars 1313 tar for seg en del av Star Wars-mytologien som vi alltid visste eksisterte, men som vi så langt ikke har hatt sjansen til å utforske. Vi ønsker å tilby en knallgod spillopplevelse med et godt visuelt utrykk, og jeg tror at det vi viser under E3 kommer til å snakke for seg selv.

Det er ikke kjent hvilke plattformer spillet kommer til, og utgivelsesdatoen er også foreløpig ukjent.

Oppturer og nedturer

LucasArts har dyttet på med Star Wars-spill det siste året, med gode både og ikke fullt så gode resultater. Selv om Star Wars: The Old Republic fikk ros av vår anmelder da det kom ut på tampen av 2011, har nettrollespillet slitt med å holde på brukerne. Kinect Star Wars ble derimot ikke like populært mottatt, og det nyeste LEGO-eventyret, LEGO Star Wars III.: The Clone Wars bydde heller ikke på stort mer enn ett middelmådig plattformspill.

Vi får håpe Star Wars 1313 holder høy nok standard til å kunne vinne deler av publikummet tilbake.

Les også: Anmeldelse: Kinect Star Wars Les også: Star Wars: The Old Republic mister abonnenter

Siste fra forsiden