Ukens nettutgivelser (uke 46)

Moro i høstregnet

Ferdig med alle storspillene? Her er ukens småspill.

Denne uken har vi ikke fått en like ekstrem mengde utgivelser som vi fikk i forrige uke, kanskje fordi spillutgiverne er litt nervøse for å lansere spill når alle tilsynelatende er opptatt med Modern Warfare 2. Men det er fortsatt nok å ta av, om du har tid til overs.

Encleverment Experient (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi fått tre nye spill denne uken. Vi starter med Encleverment Experiment, et hjernetrimspill hvor opp til fire spillere kan konkurrere i 16 ulike minispill, alle utviklet med det formål å få hjernekapasiteten din til å vokse seg stor og sterk. Underveis kan du samle nudler, og bruke dem til å kjøpe ulike maskoter. Du kan også ta daglige tester for å teste hvor smart spillingen har gjort deg, eller lage egne quiz-show for å teste vennene dine.

0D Beat Drop (Xbox 360).

Mer hjernetrim får vi i 0D Beat Drop, et Tetris-aktig spill fra Japan. Her må du kombinere fallende fargeblokker mens du konkurrerer med opp til tre andre spillere (eller datamaskinen), og det hele bør gjøres i takt med rytmen. Spillet kommer med over 100 nivåer, muligheter for onlinespilling, og en Beat-O-Matic-funksjon som analyserer dine egne musikkfiler, og lar deg bruke dem i spillet.

NBA Unrivaled (Xbox 360).

Sist ut for Microsofts stueboks er NBA Unrivaled, et basketballspill hvor stjernene fra NBA slippes løs på parketten. Dette skal være et raskt arkadespill som har mer til felles med nittitallets sportsspill enn dagens mer realistiske titler. Ekte navn og drakter sørger for et snev av realisme, selv om gameplayet virker noe enkelt. Spillet kommer også til PS3 i fremtiden.

Call of Duty: Classic (PS3).

PSN

PS3-eiere som ikke er opptatt med Modern Warfare 2 kan kose seg med spillet som startet hele serien, nemlig Call of Duty. Dette førstepersons skytespillet har nemlig blitt relansert med ulike forbedringer og flerspiller for opp til åtte spillere. Her bærer det tilbake til andre verdenskrig, hvor du får spille amerikansk, britisk og sovjetisk soldat på frontlinjene i krigen om Europa. Spillet leverer massevis av intens og tungt skriptet action. Spillet er forøvrig gratis for de som har kjøpt spesialutgaven av Modern Warfare 2 (det samme gjelder på Xbox 360).

Bubble Trubble (PSP).

På PSP har vi fått tre store spill som også er tilgjengelig på UMD, og tre mini-spill. De store spillene er slåssespillet Street Fighter Alpha Max 3, baseballspillet Major League Baseball 2K9 og det japanske rollespillet Mana Khemia: Student Alliance. Mini-spillene er alle hjernetrimmere: D-Cube Planets (hvor du må flytte blokker for å hjelpe et romvesen fra start til mål på hvert brett), Circles Circles Circles (hvor du må manipulere kuler for å få tallene til å gå opp) og Bubble Trubble (en "kombiner tre"-variant hvor du spiller med bobler i stedet for de vanlige, fastlåste ballene).

My Zoo (Wii).

Wii og DSi

Hva har så Nintendo å by på denne uken? Ikke Excitebike World Rally, hvis det var det du trodde. I stedet begynner ukens Wiiware-oppdatering med My Zoo, en oppfølger til My Aquarium. Her får du leke dyrepasser, og ta vare på en haug mer eller mindre eksotiske dyr. Hvis du gir dem regelmessig mat og sørger for at de har det fint, vil de trives og kanskje få unger. Hvis du gjør en slett jobb, vil de sannsynligvis bare dø.

Rock N'Roll Climber (Wii).

Deretter har vi Rock N'Roll Climber, hvor du må klatre opp høye fjell. Her bruker du de to bevegelsessensitive Wii-kontrollerne for å kontrollere spillfigurens bevegelser, og spillet har også støtte for bruk av balansebrettet. Spillet har en rekke ulike klatreløyper som må forseres, inkludert en innendørs klatrevegg og en farlig foss. Spillet byr på en realistisk fjellklatringsopplevelse (bortsett fra at du ikke får angstanfall når du setter deg fast, noe som ikke er moro i det hele tatt), og skal ikke være noe enkelt arkadespill.

På Virtual Console har vi fått arkadeutgaven av det første Ninja Gaiden-spillet (ikke Ninja Gaiden på Xbox). Dette er et sideskrollende plattform/slåssespill. Til slutt tar vi med at DSi-eiere kan laste ned A Little Bit of... Nintendo Touch Golf. Her gjetter jeg at du får spille litt golf.

Star Trek: D-A-C (PC, PS3, 360).

PC

Vi starter PC-uken med Star Trek: D-A-C, et romskipspill inspirert av den halvferske Star Trek-filmen. Her ser du handlingen ovenfra, og må velge et romskip (inkludert U.S.S. Enterprise), slå deg sammen med enten Romulan Empire eller Starfleet, og kjempe mot opp til 11 andre spillere over nettet (eller i lagbaserte kamper med opp til seks spillere pr. lag). Liker du ikke nettspilling, kan du kjempe mot datastyrte motstandere i stedet. Spillet kom til konsoll tidligere i år.

For the Glory (PC).

Så har vi For The Glory, hvor du tar styringen over en av 190 nasjoner, og som i alle dets sjangerfeller er målet å lede ditt utvalgte folk til storhet og ære. Hele verden står åpen for erobring, og landet ditt risikerer å få føle konsekvensene av over 10 000 forskjellige historiske hendelser mellom 1419 og 1819. Det er opp til deg om du vil prøve å følge historiens gang eller snu opp ned på den. For the Glory er basert på Europa Universalis 2, og du finner det på Steam og GamersGate.

MonsterBall (PC, Mac og iPhone).

Vi fortsetter i det strategiske hjørnet, med MonsterBall. Dette er et turbasert strategispill inspirert av bondesjakk, hvor hver spiller får altetende ballmonstre i stedet for brikker. Ved å spise mindre fiender blir ballene dine større (og kan dermed spise større fiender), men pass på at de ikke blir for store, for da eksploderer de i en sky av grønn gugge. Du får også tilgang på en haug ulike våpen. MonsterBall er tilgjengelig både på PC og Mac, og du kan også få det til iPhone.

New Star Soccer 10 (PC og Mac).

Liker du fotball? Dumt spørsmål, alle liker jo fotball (med mulig unntak av de som elsker fotball). I New Star Soccer 10 får du leve ut drømmen, og bli fotballspiller. På banen styrer du bare din egen spiller, og mellom kampene kan du trene og forbedre egenskapene dine. I tillegg kan du gjøre en rekke utenomsportslige ting, som å spille bort pengene dine på casino, og sende masse-SMS til kjendisdamer (sistnevnte var bare tull, beklager). Spillet har en bedre og raskere database enn forgjengeren og en rekke spillmessige forbedringer. Og om du har kjøpt New Star Soccer 4, er denne utgaven gratis.

Insectoid (PC og Mac).

Neste spill på listen er Insectoid. Dette er et romskytespill i stil med Galaga og Space Invaders, hvor du ser skipet ditt ovenfra mens horder av sinte insekter angriper deg med prosjektiler, eller ved å stupe mot deg. Spillet består av fem stjernesystemer med tilsammen femti brett. Målet er enkelt nok å skyte seg gjennom alle brettene i hvert system og bekjempe et digert sjefsuhyre når du kommer til slutten. Fire forskjellige skip står til din disposisjon, hvert med sitt eget spesialangrep.

Gloom Beacon (PC).

Fra insekter i rommet hopper vi over til gamle damer som løser mysterier, i Murder, She Wrote. Her må du og Jessica Fletcher løse fem mordmysterier i søvnige Cabot Cove. Dette spillet leverer en blanding av eventyrnøtter, avhør og skjulte objekter. Så har vi Gloom Beacon, et interessant strategispill hvor du flytter hærene dine på et sjakkbrett, og utkjemper kampene ved å spille Mahjongg mot fienden.

Vi tar også med Yumsters 2, et hjernetrimspill der du må hjelpe eplespisende marker. Utviklerne skryter av rytmebasert hjernetrimmoro og søte spillfigurer.

BloodRayne (PC).

Så har vi en liten dose nostalgi til slutt. Good Old Games har fått kultklassikeren Sanitarium, et eventyrspill hvor du er en pasient på en institusjon for mentalt syke. Om dette blir litt for tungt, kan du drepe nazister, monstre og nazistiske monstre i BloodRayne. Samtidig har actionrollespillet Beyond Divinity dukket opp på Impulse.

Prometheus (PC).

Gratisutgivelser

Etter forrige ukes lansering av UDK, har flere modifikasjoner for Unreal Tournament 3 blitt gjort tilgjengelig i selvstendig form, uten at man trenger Unreal Tournament 3 for å spille dem. En av disse er Prometheus, som er et førstepersons hjernetrim/actionspill i stil med Mirror's Edge og Portal. Spillet kan spilles alene, eller i samarbeidsmodus, og er absolutt verd en titt.

Harmony (PC).

En annen populær spillmotor, om enn av en litt eldre årgang, er Doom-motoren. Harmony er et førstepersons skytespill som bruker denne aldrende teknologien (riktignok Zdoom-versjonen). Spillet har visstnok tatt åtte år å lage, og leverer mengder av monstre som må drepes i god, gammel stil.

Vi tar også med et av disse "gratis" (mikrotransaksjoner ohoi) MMO-spillene som er så populære for tiden. Blitz 1941 foregår under andre verdenskrig, og gir deg kontroll over en stridsvogn i kamphandlingene mellom Tyskland og Sovjet.

Det var alt vi hadde plass til i dag, men sjekk forrige ukes oppsummering hvis du ikke fant noe av interesse denne gangen.

Siste fra forsiden