Mount & Blade med sjørøvere?

Motoren bak Mount & Blade brukes i karibisk actionrollespill.

Skaperne av Mount & Blade: With Fire and Sword har kunngjort sitt nyeste prosjekt, Caribbean. Spillet bruker en forbedret utgave av Mount & Blade-motoren fra With Fire and Sword, men dropper Øst-Europa til fordel for sjørøvertidens Karibiske hav.

I likhet med Mount & Blade-spillene er Caribbean et actionrollespill hvor du får reise fritt rundt i en stor og åpen verden. Du kan alliere deg med ulike europeiske kolonimakter eller bare leve som sjørøver og robbe alle du ser. Men valgene får konsekvenser, og det er ikke alltid like lurt å være fiende med alle.

«Mann på hesterygg i vannkanten».

Spillet er tuftet på Mount & Blades anerkjente simulering av kamp, enten det er til fots eller på hesteryggen. Men i og med at dette er et sjørøverspill får vi også kamp mellom skip, og selvsagt er det mulig å borde fiendens farkoster. Du kan ha en hel flåte med skip under din kommando, og bruke den til å storme fort, havner og hele byer. Kanoner er selvsagt et viktig redskap, og spillet har en rekke forskjellige typer artilleri.

I tillegg til enspillerdelen loves vi en rekke ulike flerspillermoduser hvor spillets nye elementer blir viktige for opplevelsen.

Ifølge pressemeldingen fra utvikler Snowbird Game Studios utvikles spillet i samarbeid med Mount & Blades originalutviklere, TaleWorlds. Spillet lanseres for PC i løpet av høsten. Det ser ikke ut til å være noen utgivere involvert denne gangen, så sannsynligvis kommer det kun via digital distribusjon.

Snowbird jobber forøvrig også med det turbaserte strategispillet Eador: Masters of the Broken World. TaleWorlds ryktes er på sin side i full gang med Mount & Blade 2.

Les også: Anmeldelse: Mount & Blade: With Fire and Sword
Les også: Anmeldelse: Mount & Blade: Warband

Siste fra forsiden