Mye tyder på gjensyn med kultklassikere

Kommer Ico og Shadow of the Colossus i nyversjoner?

Ico og Shadow of the Colossus er to av de spillene som alle spillnerder enten har spilt, eller skulle ønske de hadde spilt. Når man snakker om kultspill så er det ingen som er så imponerende å trekke inn som disse to spillene, som av mange blir regnet blant spillbransjens store kunstverk.

Disse spillene er den dag i dag for det første bittelitt utdatert grafikkmessig, men også svært vanskelige å få tak i, i alle fall i fysiske butikker. Derfor er det gledelig at det nå tennes et ørlite håp om at en oppussett HD-versjon av disse to spillene er på vei til PS3, og attpåtil på én og samme plate.

Det er et mildt sagt obskurt og svært vulgært transkript av en samtale på VG247 som har gitt grunnlag for spekulasjonen.

Innimellom masse banning og kjefting sier den ene av de to at han gjerne vil spille Ico, og Shadow of the Colossus. Den andre spør deretter om han vil spille spillene i HD, og sier en oppdatert versjon er på vei til PS3.

Merkelig måte å snikannonsere et spill absolutt, men vi har sett mye kreativ markedsføring i det siste. En utvikling som gjør HD-remaken enda mer sannsynlig er at nettstedet The Sixth Axis har skrevet at de har fått en uoffisiell bekreftelse fra Sony på at dette er ekte, og at vi vil få oppleve spillene i høy oppløsning i starten av 2011.

Det virker ikke så altfor usannsynlig at vi skal få en ny versjon av disse fantastiske spillene. God of War-samlingen ser ut til å ha vært en suksess, og det virker logisk å reintrodusere publikum for Team Icos mesterverk, nå som studioets neste spill, The Last Guardian, er på alles lepper. Tiden vi vise.

Les også:Anmeldelse av Shadow of the Colossus
Les også:Flere faller fra
Les også:Forbrukerfiendtlig eller nødvendig?


(Kilde: 1UP)

Siste fra forsiden