Nå begynner slutten for PlayStation 2

Sony slutter å produsere den tolv år gamle konsollen i Japan.

Etter nesten tolv år på det japanske markedet kryper PlayStation 2 seg nærmere og nærmere spillkonsollenes gamlehjem. Like før nyttårshelgen slo inn formidlet det japanske spillmagasinet Famitsu (via Kotaku) at Sony ikke kom til å sende ut flere konsoller til japanske forhandlere, noe som betyr at maskinene som ligger ute i butikkene på øya i øst er de siste japanske PlayStation 2-maskinene.

Hvordan det ligger an for oss her i vest er ikke sikkert enda, men vi ser ikke for oss at Sony holder PlayStation 2-samlebåndene operative mye lengre her heller.

I sitt livsløp har konsollen rukket å selge utrolige 150 millioner eksemplar verden over siden den Japanske lanseringen 4. mars 2000. Dette gjør at den regnes som den mestselgende hjemmekonsollen noensinne, fulgt av lillebror PlayStation med 102 millioner og Nintendo Wii med sine 97 millioner.

Slik ser den tynne utgaven av PlayStation 2 ut.

Høsten 2011 kunne Sony også fortelle at det da fantes 10 828 PlayStation 2-spill, og at det hadde blitt solgt 1,52 milliarder spill totalt. Selvfølgelig er det mye av ymse kvalitet, men de fleste av oss husker vel i det minste et titalls godbiter fra Sonys svarte plastfirkant.

PlayStation 4 på vei?

spekuleres det i om Sony rydder plass til å begynne produksjonen til sin neste stuekonsoll. Elektronikkgiganten har så langt holdt kortene tett til brystet om at en ny maskin skal være på vei, men rykteslusene har stått åpne i godt over ett år nå. Konsollen har ifølge ryktene gått under kodenavnet Orbis, og enkelte utviklere skal ha fått kose seg med utvinklingsenheter i et par måneder nå.

Les også: – Utviklere har fått PlayStation 4-maskinvare Les også: Frister det med spillstreaming på PlayStation 4?

Siste fra forsiden