PlayStation 5

Nå blir det (forhåpentligvis) enklere å skaffe seg PlayStation 5

Sony har sikret seg viktige komponenter for å nå stort salgsmål.

Flere konsoller er på vei.
Audun Rodem/Gamer.no

I et nylig investormøte, gjengitt av Video Games Chronicle, kunne Sonys finansielle direktør, Hiroki Totoki fortelle at Sony nå har sikret seg nok av den viktige halvleder-komponenten til at de kan nå salgsmålet for inneværende finansår.

Et finansår varer som kjent fra april til mars, og målet for 2021 og begynnelsen av 2022 er å selge totalt 14,8 millioner PlayStation 5-konsoller

PlayStation 5 i det fri.
Audun Rodem/Gamer.no

– Vi har satt et mål for antall PlayStation 5-enheter vi ønsker å selge i år, og vi har sikret det nødvendige antallet chip-er for å oppnå dette. Vi er ikke bekymret når det kommer til beholdningen av halvledere, forklarte Totoki.

LES OGSÅ: Vår test av PlayStation 5 »

Brød og sirkus

Flere konsoller er på vei.
Audun Rodem/Gamer.no

Halvledere er en komponent som brukes i de fleste datamaskiner, og har vært vanskelig å framskaffe helt siden pandemien inntraff i begynnelsen av 2020. Dette er etter sigende blant grunnene til at det har vært vanskelig å lage nok PlayStation 5-konsoller fram til nå.

Totoki har ved en tidligere anledning sagt at mangelen på PlayStation 5-konsoller vil fortsette også et stykke inn i 2022. Selv om dette siste finansmøtet endrer tonen noe og byr på godt nytt for alle som sikler etter en PlayStation 5, er dette problemer som ikke endres over natten.

De som har fulgt med siden lanseringen av konsollen i november i fjor, vet at det har vært lite brød og mye sirkus knyttet til PlayStation 5 så langt. For til tross for å være Sonys største lansering noensinne, har det også vært en historie preget av forvirrende køsystemer, svindyrt videresalg og tilløp til ville tilstander.

Fikk du forresten med deg:
Både PlayStation 5 og Xbox Series X/S setter salgsrekorder »

Siste fra forsiden