Nå er Final Fantasy VIII tilgjengelig på Steam

Square Enix fortsetter med å gi ut de gamle spillene sine på nytt.

Final Fantasy VIII er ute på nettbutikker.
Square Enix

Tretten år etter at Final Fantasy VIII først ble lansert til Windows, har Square Enix dyttet ut spillet på digitale nettbutikker som Steam og GamersGate. Etter skjermbildene å dømme har ikke selskapet valgt å pusse opp grafikken betydelig, men har åpnet opp for at man kan spille spillet på høyere oppløsninger.

Ekstraprogram gjør spillet lettere

Final Fantasy VIII har fått noen tillegg.

I likhet med fjorårets digitale utgivelse av seriefavoritten Final Fantasy VII legger Square Enix med et verktøy som har som mål å gjøre spillopplevelsen mer behagelig for et moderne publikum. Sliter man med å komme seg videre kan man bruke det vedlagte «Magic Booster»-programmet for å tilegne seg magiformler uten å måtte bruke hele kvelden i basketak med monstre.

Nylanseringens andre finurlighet er Chocobo World – et minispill som opprinnelig ble utviklet for Sonys første håndholdtdings, PocketStation, som kun ble lansert i Japan. ved å spille minispillet kan man få tak i gjenstander som man kan lempe inn i Final Fantasy VIII.

Ung kjærlighet

Kjærlighetshistorien mellom Squall og Rinoa er ett av hovedfokusene i Final Fantasy VIII.

Final Fantasy VIII forteller historien om soldatstudenten Squall Leonhart, en einstøing som befinner seg midt i en konflikt mellom to nasjoner i krig. Selve historien fokuserer dog mer på forholdet mellom personene Squall må forholde seg til, og særlig det romantiske forholdet han bygger med en Rinoa Heartilly.

Innsalget er også kjent som en av seriens mer kontroversielle på grunn av et kampsystem som skiller seg kraftig fra de andre i serien.

For øyeblikket venter verden på det femtende innslaget i den over 25 år gamle serien. Final Fantasy XV har vært i utvikling siden 2006, og har skiftet både ham og konsoll i løpet av utviklingstiden. Det siste vi fikk se fra spillet var en storslått trailer under årets E3-messe.

Forgjengeren har nok et mer positivt ettermæle
Fikk du med deg tilbakeblikket på Final Fantasy VII? »

Siste fra forsiden