Nå er Grand Theft Auto Online åpent

Nettdelen til Grand Theft Auto V ble sprettet i formiddag.

Tirsdag klokken 13:00 åpner Rockstar Grand Theft Auto Online. Nettspillet er en del av Grand Theft Auto V som først nå blir gjort tilgjengelig til de mange millionene som har skaffet seg spillet etter lansering 17. september. Dette melder Rockstar selv.

Når man starter spillet på Xbox 360 eller PlayStation 3 etter dette tidspunktet får man beskjed om å laste ned en liten oppdatering via PlayStation Network eller Xbox Live. Etter installering kan man utfolde seg fritt i onlineverdenen.

Rockstar kan dog ikke love at alt går helt smertefritt for seg i begynnelsen. Utvikleren tar forbehold om at oppdateringen kan komme litt senere enn planlagt, og at enkelte kan oppleve oppstartsvansker.

– Vi jobber døgnet rundt for å kjøpe og legge til flere servere, men denne økningen i skala vil bare gjøre de første dagene mer temperamentsfulle. Det er litt av problemet vi har opplevd så langt med iFruit-appen og Social Club-tjenesten. Vi sier unnskyld på forhånd, og takker dere for deres tålmodighet, sier Rockstar.

Weeehooo!

Før enspillerdelen

Grand Theft Auto Online tar sted et par måneder før Michael, Trevor og Franklins eskapader i Grand Theft Auto V. Man hopper fra enspillerdelen og inn i nettmodusen ved å velge det fjerde panelet i figurvalghjulet.

Spillerne skaper sin egen mann eller kvinne fra bunn av, med egne preferanser og styrker og svakheter. Som med de tre hovedpersonene i enspillerdelen kan man plukke ut sin egen kles- og hårstil, skaffe seg tatoveringer og annet krimskrams.

Los Santos vil fremdeles være Los Santos, med liksom-Los Angeles og omegn som inspirasjonskilde. Verdenen vil dog endre seg i takt med spillerbasens valg og ønsker.

Stort tyveri av bil.

– Alt vi gjør skjer på grunn av tilbakemeldinger fra dere – alt fra oppdragstyper til en drøss av fremtidig innhold, skryter Rockstar.

Mikrotransaksjoner

Ved lansering skaffer spillerne seg penger ved å delta i gatebilrace, svindler- og ranstokt og en drøss av jobber. Opp til 16 spillere kan romstere i samme verden samtidig, og bruke oppsparte og innkjøpte penger på alskens biler, oppgraderinger og våpen.

Som mange har merket seg kommer Grand Theft Auto Online til å innføre mikrotransaksjoner. Det vil bli mulig å kjøpe spillvaluta for ekte penger. Rockstar døyver dog bekymringene og hevder at disse mulighetene ikke vil føre til ubalanse og skjev fordeling i verdenen.

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V
You'll never walk alone.

– Du trenger ikke å bruke ekte penger for å få tak i biler, våpen, klær bling og stil som en high-roller i Los Santos, men om du ønsker å få de litt tidligere kan du det. Økonomien balanseres annerledes enn i enspillerdelen, og spill du tjener i en modus kan ikke tass med videre i den andre, forklarer Rockstar.

Grand Theft Auto V fikk trampeklapp fra verdens pressekorps ved lansering, selv uten en onlinedel. Det gjenstår å se om nettdelen makter å holde på spillernes oppmerksomhet, og om Rockstar greier å innfri sine egne ambisjoner.

Les også: Anmeldelse av Grand Theft Auto V Les også: Ikke installer GTA5-spilldisken

Siste fra forsiden