Nå er Kinect helt død

Produksjonen av Microsofts bevegelsessensor stanses.

Slutt på veiving med armene med Xbox One-konsollen.
Kristian Aasgård, Gamer.no

Det var mye ståhei rundt Microsofts Kinect-kamera da det først ble lansert, men den slo likevel aldri helt an, og populariteten har sunket jevnt og trutt. Da kommer det kanskje heller ikke som en stor overraskelse at produksjonen av Kinect nå skal ha opphørt, som CO Design melder.

Opplysningene ble bekreftet overfor nettstedet av Kinect-skaperen Alex Kipman og Microsofts markedsføringssjef for Xbox, Matthew Lapsen.

Gradvis nedprioritering

Kinect til Xbox One.
Microsoft

Kinect er fremdeles tilgjengelig i butikker, men når disse selger ut sine beholdninger vil det altså ikke lenger være mulig å få tak i bevegelsessensoren. Produktet skal til sammen ha solgt i cirka 35 millioner eksemplarer siden den opprinnelige lanseringen i 2010.

Kinect-produktet har sakte men sikkert blitt nedprioritert av Microsoft i senere år, og den dalende populariteten ble blant annet godt illustrert av det faktum at Xbox One-salget doblet seg i USA etter at Microsoft sluttet å inkludere Kinect i pakken i 2014. Senere ble også Kinect-navigering fjernet fra hovedmenyen på Xbox One med den begrunnelse at nesten ingen brukte den.

Dette representerte en kraftig snuoperasjon etter at Microsoft ved Xbox One-lanseringen «prakket» Kinect på brukere ved å kunngjøre at kameraet alltid måtte være tilkoblet for at konsollen i det hele tatt skulle fungere.

Senest i mai 2015 uttalte Microsoft at de hadde tenkt å fortsette å bygge ut funksjonaliteten til Kinect, men siden den gang har man altså kommet til den konklusjonen at produktet ikke lenger er verdt å satse på.

Nå kan Xbox One kjøre spill til den første Xbox-konsollen »

Siste fra forsiden