Uten Kinect fungerer ikke Xbox One

– Bevegelsessensoren må være tilkoblet hele tiden, forteller Microsoft.

Tirsdag kveld kunne Microsoft endelig annonsere sin nestegenerasjons spillkonsoll. Xbox One er konsollens navn, og pressekonferansen kunne talspersonene på scenen blant annet skryte av en integrert TV-opplevelse, et nært samarbeid med EA Sports, samt vise fram spill som Forza Motorsport 5 og Quantum Break fra Alan Wake-skaperne.

Det ble kort nevnt at en utgave av Kinect vil følge med samtlige Xbox One-konsoller, men midt oppi det hele virket det nesten som om Microsofts bevegelsessensor var helt glemt. I etterkant av presentasjonen kunne derimot Xbox’ britiske markedføringsleder, Harvey Eagle, avsløre at den kommende konsollen må være koblet til Kinect for å fungere. Dette melder IGN.

«Kinect må være tilkoblet Xbox One til enhver tid», forteller Eagle, og på spørsmål om hvorvidt dette vil påvirke de som ønsker å spille i rom med mindre plass enn for eksempel stua hadde han følgende å si:

– Vi bruker stua som en ramme rundt opplevelsen fordi det er her vi antar at husets beste TV-skjerm befinner seg. Hvis du derimot ønsker å spille i andre rom i huset vil Xbox One levere den samme kvalitetsopplevelsen uansett hvilke omgivelser du befinner deg i.

Det forventes at Xbox One lanseres på verdensbasis iløpet av høsten. Tirsdagens pressekonferanse kan du se i sin helhet på Xbox.com.

Les også: – Krever ikke nett hele tiden Les også: Xbox One er avslørt

Siste fra forsiden