Nå får Yoshi sitt eget Wii U-spill

Utvikles av gjengen bak tøyspillet Kirby's Epic Yarn.

Blant de mange spillene som ble annonsert under onsdagens Nintendo Direct-konferanse, finner vi nyheten om at Maroi-maskoten Yoshi får sitt eget Wii U-spill. Så langt vet vi svært lite om spillet, men som man kanskje ser ut fra skjermbildene er det gjengen bak Wii-spillet Kirby's Epic Yarn som skal gi den grønne dinosauren et nytt spill.

Dette blir da, som Nintendo-president Satoru Iwata påpekte, første gang på lenge at vi får ta reimene på Yoshi. Ikke siden Nintendo 64-spillet Yoshi's Story har maskoten fått sitt helt egne nye spill på Nintendos TV-konsoller, selv om vi fikk tafse litt på ham i Nintendo DS-spillet Yoshi Touch & Go i 2005.

Yoshi vender tilbake. (Bilde: Nintendo Direct 23.01.2013)

Det nye spillet skal bli passet på av mannen som sto bak de to første Yoshi-plattformspillene på nittitallet, Super Mario World 2: Yoshi's Island og nevnte Yoshi's Story. Ingen lanseringsdato er klar enda.

Kirby's Epic Yarn fikk mye oppmerksomhet for sin uvanlige grafikkstil – den lille rosa puffballens verden var bygd opp helt av filt og garn da spillet ble sluppet i 2011. Den gang var anmelder Øystein Furevik svært begeistret for det todimensjonale plattformspillet.

– Kirby's Epic Yarn byr enkelt og greit på glimrende og solid plattforming i en uimotståelig verden, konkluderte anmelderen før han klinte et åttertall nederst i teksten.

Les også: Anmeldelse: Kirby’s Adventure Wii Les også: Anmeldelse: New Super Mario Bros. U

Siste fra forsiden