Nå gir Ubisoft tilbake «svindelnøklene» som ble deaktivert

Men det er én hake.

Far Cry 4 er tilbake!
Ubisoft, Nerthuz (Shutterstock)

For en ukes tid siden tok Ubisoft frem hagesaksa og klippet vekk en rekke spillnøkler. Resultatet ble at mange som hadde kjøpt spill som Far Cry 4 og Assassin's Creed Unity på enkelte gjensalgssteder sto uten spill. Grunnen til kappingen var at nøklene opprinnelig hadde blitt rasket fra Origin med kredittkortsvindel.

G2A.com er et slikt nøkkelsted som gjenselger nøkler.

Etter rimelig krass kritikk fra de forståelig irriterte spillerne har Ubisoft snudd sånn halvveis. De lar spillerne få tilbake nøklene på én betingelse: At nøklene var aktivert på kontoene innen Ubisoft begynte kappingen.

– Etter å ha etterforsket situasjonen gir vi tilbake nøkler til de kundene som allerede hadde aktivert og spilt spillet. Alle andre svindelnøkler har blitt deaktivert, lyder uttalelsen fra Ubisoft til Eurogamer.

Nettstedet forteller også at de har fått tips fra lesere om at de igjen har fått tilgang til spillene.

– Én russer bak det hele

Eurogamer påpeker også at de forrige uke ble fortalt at det skal være én russer som står bak nøkkelsvindlingen. Nøkkelgjensalgsnettstedet Kinguin skal ha nevnt denne personen, og fortalte også at de antageligvis måtte refundere nøkler til en verdi av om lag 1,3 millioner kroner. I alt skal 35 av 34000 salgsledd fra Kinguin ha blitt påvirket av situasjonen.

Ubisoft jobber nå med å finne ut hva de kan gjøre for å sikre at det ikke oppstår en lignende situasjon. De gjentar også anbefalingen til kundene om å kun kjøpe nøkler fra troverdige forhandlerledd eller Uplay direkte.

At nøkler er så lette å misbruke har vært et problem for andre også.
Wadjet ville gi bort The Blakcwell Deception, men måtte stoppe tilbudet »

Siste fra forsiden