Fallout 76 - cheating

Nå har Bethesda svart på hackingen av de hemmelige «utviklerrommene» i Fallout 76

Forklarer hvorfor de stenger ute spillere som trenger seg inn.

Skjermbilde av det hemmelige utviklerrommet.
Skjermdump/YouTube

Nylig meldte vi at Fallout 76-spillere hadde funnet et hemmelig utviklerrom i spillet som inneholdt alle spillets gjenstander, inkludert materiell som ikke er lansert. Bethesda kommenterte først ikke saken, men nå har de omsider kommet på banen.

Nettstedet Eurogamer fikk tilsendt en offisiell uttalelse fra Bethesda som først hadde dukket opp på den polske utgaven av Facebook-kontoen til Fallout-spillene.

I uttalelsen heter det at det hemmelige rommet ikke bare ble «funnet», men snarere oppsøkt ved hjelp av spesielle verktøy.

Bekreftet stengning av kontoer

Skjermbilde av det hemmelige utviklerrommet.
Skjermdump/YouTube

– Vi ser på kontoer hvor spillere har skaffet seg gjenstander ved å få tilgang til områder i spillet som ikke er ment for allmennheten. Disse områdene er kun tilgjengelige for PC-spillere som bruker tredjepartsprogrammer for å komme inn på områdene, skriver Bethesda.

Spillstudioet kan også bekrefte det som kilder ha hintet om tidligere, nemlig at det får alvorlige konsekvenser å oppsøke utviklerrommene.

– I et forsøk på å sikre spillets integritet og stabilitet vil figurene og kontoene til spillere som bruker slike verktøy bli midlertidig suspendert i påvente av videre etterforskning. Spillere som har fått tilgang til disse områdene og som har fått kontoen sin rammet oppfordres til å kontakte vårt støtteteam, heter det videre i Bethesdas uttalelse.

Et utviklerrom er et område som kun utviklerne av spillet skal ha tilgang til via konsollkommandoer, og som brukes til å blant annet teste ut gjenstander og våpen i spillet. Dermed inneholder rommet det meste av utstyr som spille kan skaffe seg i spillet.

Flere av Bethesdas tidligere spill, for eksempel Skyrim, hadde også slike utviklerrom som noen spillere fikk tilgang til.

Les også: Ny The Elder Scrolls Online-utvidelse tar spillere med til Elsweyr »

Siste fra forsiden