Xbox - Japan

Nå jakter Microsoft på japanske spillselskaper

Skal være i dialog med både store og små aktører, sier avis.

Japan er et stort spillmarked Microsoft nå tilsynelatende snuser på. Bildet er hentet fra Tokyos spilldistrikt Akihabara.
Colourbox/20309286

Etter det berømte oppkjøpet at Bethesda-eieren ZeniMax Media dukket det opp tydelige indikasjoner på at Microsoft har store planer om å fortsette oppkjøp av spillutviklere.

Nå rapporterer Bloomberg at den amerikanske teknologigiganten har begynt å vise interesse for den store spillhovedstaden i øst, nemlig Japan.

Nettstedet har vært i kontakt med flere japanske spillstudioer som hevder at Microsoft har innledet dialog med dem om mulig oppkjøp.

Kan være store aktører

Studioene er anonyme siden det dreier seg private samtaler, så man kan bare spekulere på hvilke studioer det dreier seg, men Microsofts interesse skal omfatte både små og store selskaper. Japan huser som kjent en rekke kjente aktører i spillbransjen.

Vil Xbox Game Studios-porteføljen snart utvides med japanske utviklere?
MIcrosoft

I en kommentar til Bloomberg sa Microsofts Xbox-sjef i Asia, Jeremy Hinton, at selskapet alltid er åpen for diskusjoner med utviklere som passer med Microsofts strategier. Han la til at oppkjøp er en mulighet, men hadde ingen kunngjøringer ennå.

Microsoft har lenge ligget langt bak konkurrentene i Japan når det gjelder markedsandeler, noe som kan være grunnen til at Microsoft nå søker større tilstedeværelse i Japan – som tross alt er verdens tredje største spillmarked.

Som Bloomberg peker på har Xbox One kun stått for 0,1 prosent av konsollsalgene i Japan hittil i år, mens PlayStation 4 og Switch tok henholdsvis 10,1 og 89,8 prosent.

I et intervju med nettstedet Cnet fortalte Microsoft-sjefen Satya Nadella for litt siden at selskapet vil vurdere å gå til anskaffelse av enda flere spillselskaper i fremtiden, og at dette er en viktig del av Microsofts investeringsstrategi. Japan ble ikke nevnt.

Les også: Xbox-sjefen: – Vi trenger ikke selge The Elder Scrolls VI på andre konsoller for å dekke ZeniMax-oppkjøpet »

Siste fra forsiden